Asa cum folosim in mod activ instrumente online in toate sferele vietii noastre, unul dintre scopurile pentru care utilizam tehnologia include si modul in care ne ingrijim de bunastarea noastra. Avand in vedere acest lucru, Kaspersky a creat Cyber ​​Spa - un spatiu digital unic in care utilizatorii pot practica diverse tehnici de relaxare online, care ii ajuta sa faca fata stresului si anxietatii digitale.

Astazi, ne petrecem o parte semnificativa din viata online - de la studiu, munca si cumparaturi, pana la cautarea iubirii si construirea comunitatilor. Cu toate acestea, invatam inca sa administram aceasta relatie cu tehnologia, astfel incat sa putem avea mai multa incredere in sistemele si dispozitivele ce cuprind datele noastre personale si sa le folosim mai atent pentru a evita anxietatea sau epuizarea. La Kaspersky, credem ca bunastarea digitala ar trebui sa fie prioritatea tuturor, mai ales in acest moment dificil prin care trecem. Prin introducerea platformei Cyber ​​Spa, ne propunem sa va simtiti mai increzatori, in timp ce experimentati mai putin stres provocat de mediul digital, pentru a va putea bucura de tehnologie fara griji.

„Pandemia globala a avut un impact mare asupra sanatatii mintale a oamenilor - a fost o cauza uriasa de stres si ne-a sporit sentimentele de vulnerabilitate. Acest lucru se datoreaza in principal faptului ca nevoia noastra umana de baza de securitate - asa cum se afirma in piramida lui Maslow - a fost amenintata. Mai mult, faptul ca activitatile sociale s-au diminuat si ca multi oameni au trecut la telemunca, inseamna ca am experimentat mai putin timp liber si mai putine posibilitati de a reduce stresul de la serviciu si de a ne decupla de acesta. In acest context, rolul telesanatatii si al instrumentelor digitale pentru imbunatatirea sanatatii mintale a crescut”, comenteaza Berta Vall, doctor in psihologie, profesor asociat la Facultatea de Psihologie, Stiinte ale Educatiei si Sportului, Blanquerna (Universitatea Ramon Llull).

Pe platforma Cyber ​​Spa, utilizatorilor li se ofera mai multe proceduri de relaxare:

  • „Endless Serenity” (un set de meditatii audiovizuale)
  • „Sound Therapy” (relaxare audio cu sunet futurist)
  • „Fitness selfie” (un set de exercitii faciale care vizeaza eliminarea semnelor de stres si emotii negative)
  • „Bile digitale antistress” (meditatie tactila anti-stres)

Cand intra pe pagina principala, vizitatorii Cyber ​​Spa pot alege instrumentul pe care il considera cel mai benefic in acel moment sau pot trece printr-un test de diagnosticare pentru a afla nivelul general de stres. Dupa test, platforma ofera un set de tehnici de relaxare in cea mai potrivita succesiune.

Toate procedurile se bazeaza pe tehnici demonstrate, de auto-relaxare, iar efectele lor pot fi imbunatatite prin repetare. In plus, un set de sunete speciale - Jupiter techno, infinitul unei gauri negre si soaptele unui cyborg prietenos - au fost create special pentru tratamentul „Sound Therapy” al Cyber ​​Spa.

Dr. Berta Vall adauga: „De exemplu, Organizatia Mondiala a Sanatatii a declarat ca, in timpul pandemiei, 70% dintre tarile chestionate au adoptat telemedicina sau teleterapia pentru sanatate mintala si sprijin psihosocial (MHPSS). Aceste noi solutii digitale de sanatate ii ajuta pe indivizi sa joace un rol activ in promovarea propriei stari de bunadispozitie. Mai mult, permite organizatiilor sa promoveze sanatatea mintala a angajatilor lor, permitandu-le accesul la aceste instrumente digitale.”

„Anul trecut a fost o provocare pentru toata lumea. Pandemia globala si tranzitia masiva la regimul de munca la distanta au afectat nu numai procesele de afaceri, ci si starea psihica a oamenilor din intreaga lume. Pentru a va putea adapta rapid la noile conditii si pentru a ramane eficient, aveti nevoie de multa forta fizica si mentala si este foarte posibil sa apara probleme precum stresul crescut si anxietatea. Cercetarile noastre recente au aratat, de exemplu, ca exista un risc ridicat de epuizare pentru cei care lucreaza in IT din cauza volumului crescut de sarcini la locul de munca si este important ca oamenii sa ia pauze si sa se relaxeze. La Kaspersky, credem ca tehnologia poate imbunatati viata oamenilor, iar noile instrumente digitale pot ajuta oamenii sa faca fata stresului si sa-si gaseasca linistea sufleteasca. Speram ca platforma Cyber ​​Spa ii va ajuta pe oameni sa se relaxeze in timpul unei zile de munca aglomerate si sa gaseasca echilibrul corect”, spune Kristina Branchugova, Brand Communications Group Manager la Kaspersky.