In asteptarea preluarii oficiale a infrastucturii de telefonie fixa si internet fix de la Telekom, Orange a mai facut o achizitie de la acest operator. CNA a aprobat azi preluarea licentelor de transmisie a posturilor tematice Telekom Sport.

Telekom detine licentele pentru canalele TelekomSport 1,2,3 si 4 lansate initial sub denumirea DolceSport de Romtelecom, preluata de Telekom. DolceSport s-a lansat in 2010, existand la un moment 6 canale de sport. In 2019 compania a pastrat doar patru canale din cele 4, care erau disponibile nu doar in oferta distribuitorului Telekom ci si la alti furnizori de televiziune prin cablu si satelit.

Oange Romania SA a preluat licentele de emisie Telekom Sport 1-4, dar si pentru canalul informativ, de la Telekom, insa nu si infrastructura tehnica a canalelor de televiziune, preluata intre timp de Clever-Media, in baza unui contract de prestari servicii cu Telekom. Mai mult, parte din angajatii Telekom Sport au contracte cu Clever Media dupa ce multi altii au fost restructurati de Telekom ca masura de reducere a costurilor.

Pentru canalele Telekom Spor turmeaza alte vremuri tulburi, cel mai probabil un nou rebranding dar si regandirea functionarii canalelor. Orange va trebui sa preia si contractul de prestari servicii cu Clever. Media, compania care detine canalele Look Sport. Cat timp or sa mai plateasca aceste servicii ramane de vazut. 

Canalele Telekom Sport detin drepturi de difuzare pentru Liga 1, Liga 2, Champions League si Europa League, Campionaul Spaniei, Campionatul Italiei, Campionatul Germaniei, Formula 1, WRC, Davis Cup, meciuri de tenis ATP si Fed Cup, cupa EHF la handbal, meciuri de rugby si din NBA.

Pe de alta parte, Orange a mai detinut un canal de sport, denunimit Orange Sport in Polonia la care a renuntat in 2016 din cauza audientelor foarte slabe.