VH1 Europe, canalul pan european de muzica detinut de Viacom si-a dat obstescul sfarsit pe 2 august 2021 fiind inlocuit de un alt post de muzica al  grupului: MTV 00s.

Desi era bazat pe versiunea din SUA a postului, această versiune a VH1 a fost foarte diferită față de varianta americană, deoarece a rămas un canal special pentru muzică, având o mare varietate de emisiuni pe o bază zilnică sau săptămânală. 

VH 1 a apărut pentru prima dată în Regatul Unit în 1994 și versiunea ce emitea în UK a fost distribuită în toată Europa. Canalul pan-european s-a lansat oficial în 2002, după ce a devenit un canal separat de postul britanic VH1 UK. 

De-alungul timpului postul a trecut prin diferite schimbari. Spre exemplu din 5 august 2010, multe dintre semnalele VH1 au difuzat aceleași programe, dar cu altă publicitate, adică regională. Începând cu această dată, VH1 începe să difuzeze primele reclame, astfel urmărind trend-ul regional al revânzătorilor (companiile de cablu) ca să se difuzeze reclame în limba specifică și din acea țară. Cover-up-ul aspectului regional al VH1 a fost mai puțin agresiv deoarece nu a avut reclame și programe de teleshopping. VH 1 a avut inclusiv reclame in limba română, semnalul si titlul postului fiind afisat de unii operator drept VH 1 România.

Începând din 1 septembrie 2020, odată cu restructurările făcute de Viacom în ceea ce privește canalele de muzică, VH1 a devenit un post al anilor 2000. Emisiunile difuzate de VH1 au fost: Songs of the Century, Class of 2000-2019, We Love The: 00s, Guess the Year Artist: The Hits (with new musicians), Top 50 Shuffle, Hits Don't Lie Rewind: 2000

Pe 7 octombrie 2020 VH1 Europe și-a schimbat grafica în cea pe care a folosit-o VH1 Italia din 2018.  , Informațiile despre numele artistului și ale melodiei au fost arătate pentru cea mai mare parte a duratei melodiei, în loc de început și sfârșit. 

În data de 2 august, VH1 Europe a fost înlocuit cu MTV 00s. Ultima melodie difuzată a fost Dani California, de la Red Hot Chili Peppers.


Anul trecut VH 1 Classic a fost inlocuit de Viacom cu MTV 80s in timp ce MTV Rocks s-a transformat in MTV 90s.

Postul MTV 00s va veni ca o completare la MTV Hits care difuzeaza hituri din anii 2010, existand de acum un pachet intreg al decadelor din secolul trecut: MTV 80s, MTV 90s, MTV 00s, MTV Hits.