[headerImage]

19 august este sărbătorită ca Ziua Mondială a Fotografiei, și își propune să inspire fotografii de pe planetă să împărtășească o singură fotografie cu un scop simplu: să împărtășească lumea lor cu ceilalți.

Ziua Mondială a fotografiei este o zi prin care aducem un omagiu formei de artă incredibilă care este fotografia. Există acele fotografii personale pe care le iubim și le prețuim cu toții, dar există și fotografii care spun o poveste. Ne vorbesc despre perioade semnificative de timp sau ne permit să aflăm mai multe despre planetă. La urma urmei, se spune că o imagine merită o mie de cuvinte, nu?

Iată o privire asupra fotografiei de-a lungul anilor.

Ziua mondială a fografiei își are originea în invenția Daguerreotype, un proces fotografic dezvoltat de francezii Louis Daguerre și Joseph Nicephore Niepce în 1837.

La 9 ianuarie 1839, Academia Franceză de Științe a anunțat procesul daguerotip. La 19 august, guvernul francez a cumpărat brevetul și a anunțat invenția ca un cadou pentru lumea libera.

Prima fotografie facuta vreodata

Daguerreotype nu a fost prima imagine fotografică permanentă. În 1826, Niepce a capturat cea mai veche fotografie permanentă, cunoscută sub numele de „Vedere din fereastră la Le Gras” folosind un proces numit heliografie.

Fotografia a fost inițial realizată de Nicéphore Niépce, folosind clorură de argint acoperind o bucată de hârtie. Cu toate acestea, fotografia va deveni în cele din urmă complet întunecată, deoarece nu știa cum să scoată clorura de argint de pe hârtie pentru a păstra fotografia.

Fotografiile s-au îmbunătățit din ce în ce mai bine de-a lungul anilor, mai întâi cu „camera foto” și abilitatea de a face o fotografie în acest fel. Gândiți-vă la vechiul vest din America și la diferențele aparatului foto cu cele din cel de-al doilea război mondial, apoi comparați-le cu camerele moderne. Salturile majore din tehnologie au afectat fotografia la fel de mult ca orice altă fațetă a vieții din întreaga lume.

Cu Kodak, Canon și atâtea alte mărci, nu a fost de mirare când piața fotografiei a făcut un astfel de salt,  deoarece camerele au devenit mai bune, mai ușoare și mai ușor de utilizat.

Cu toate acestea, toată inovația și creativitatea, știința și chiar cantitatea mare de artă care apare în domeniul fotografiei, nu prea poate învinge simpla plăcere de a face fotografii și de a vă dezvolta cadrele pentru a vă bucura de integritatea fotografiilor.

Prima fotografie color durabilă a fost făcută de Thomas Sutton în 1861. A fost un set de trei fotografii alb-negru realizate prin filtre roșu, verde și albastru. Cu toate acestea, emulsiile fotografice utilizate în acel moment erau insensibile la spectru, astfel încât rezultatul a fost foarte imperfect și demonstrația a fost uitată în curând.

Încă din 1839, americanul Robert Cornelius a făcut clic pe un selfie. Cornelius și-a așezat camera, a luat imaginea scoțând capacul obiectivului și apoi a alergat în cadru. Pe spate a scris „Prima fotografie selfie  făcută vreodată în 1839”.

Prima fotografie digitală a fost făcută în 1957; cu aproape 20 de ani înainte ca inginerul Kodak să inventeze prima cameră digitală. Fotografia este o scanare digitală a unei fotografii realizate inițial pe film, care îl înfățișează pe fiul lui Russell Kirsch și are o rezoluție de 176 × 176.

Pe 19 august 2010, Ziua Mondială a Fotografiei a găzduit prima sa galerie online globală. Aproape 270 de fotografi și-au împărtășit pozele și oameni din peste 100 de țări au vizitat site-ul. Aceasta a marcat prima celebrare oficială la nivel mondial pentru Ziua Mondială a Fotografiei.