Anul acesta am avut din nou ocazia să ajung în Târgu Mureș iar atunci când ești cu un grup mai mare, organizat, care întreabă ce ar putea vedea în oraș, te gândești la Grădina Zoologică și la parcul din imediata apropriere. Grădina Zoologică am mai vizitat-o acum vreo 4 ani și mi-a placut să o revăd, chiar daca mi-a lăsat impresia că e mai goală ca la prima vizită.

Poate si pentru ca, se pare, una din cele mai mari gradini de acest fel din tara noastra a pierdut animale, cum ar singura girafa

Grădina zoologică a fost inagurată sub conducerea directorului László Rend în 1964 și cuprinde 20 hectare în mijlocul pădurii din Platoul Cornești. Se găsesc peste 500 de animale, între care girafe, zebre și elefanți asiatici, care fac parte din 120 de specii. De-a lungul timpului au fost efectuate investiții în urma căruia a fost amenajată o semi-rezervație pentru urși și lupi pe o suprafață de 5 hectare, o semi-rezervație pentru ierbivorele europene pe o suprafață de 10 hectare, a fost construit un pavilion pentru feline, unul pentru păsările de baltă, reamenajându-se și lacul existent. A fost construit un pavilion african pentru adăpostirea girafelor, elefanților, a ierbivorelor africane, precum și s-au amenajat două padocuri aferenete pe o suprafață de 1,5 hectare fiecare.














Programul de vizitare este zilnic 09.00 - 18.00, ultima intrare este la 18.00 iar ultima ieșire 19.00. 

Prețul biletelor este urmatorul

  • Copii (între 2-12 ani), pensionari: 5 lei
  • Grupuri de copii organizate, mai mulți de 10 (pe copil): 2.5 lei
  • Elevi și studenți (până la 35 ani): 10 lei
  • Adulți: 20 lei
  • Bilet familial - 2 adulţi şi până la 2 copii: 45 lei
  • Bilet familial - 2 adulți și 3 până la 5 copii: 50 lei
  • Abonament anual - copii, pensioanri: 30 lei
  • Abonament anula - elevi și studenți (până la 35 ani): 60 lei
  • Abonament anual - adulți: 120 lei
  • Persoane cu handicap accentuat și grav / persoane cu dizabilități: Gratuit

Lângă aceasta graădinăn se află „Pădurea mare” (cu stejari și carpeni), care e propice pentru animalele grădinii. Așa că, te poți aștepta să observi atât animale comune sau specifice țării noastre (cum ar fi: ursul, lupul, mistrețul, cerbul, căprioara, etc. ), dar și exotice (precum: leul, elefantul, crocodilul, maimuța, râsul, etc.), alături de diverse păsări și reptile. 

La deschidere grădina avea numai 10 animale, însă prin efort continuu a ajuns la statutul din prezent. Adică reamenajată și modernizată cu diverse pavilioane și semirezervații pentru a crește confortul viețuitoarelor ei. Este un punct de atracție important nu doar pentru localnici, cât și pentru toți turiștii care vizitează orașul.