Black Sea Fund I, fond de investiții dedicat accelerării întreprinderilor mici și mijlocii din România și cu un capital de peste 43 de milioane de euro, anunță achiziția unei participații de 70% în ca-drul D-Toys, cel mai important producător local de puzzle-uri și jocuri pentru copii. Valoarea tran-zacției este confidențială.

Preluarea pachetului majoritar implică extinderea echipei de management care va asigura  succesiunea companiei.

D-Toys este o companie fondată de către Tibor Fustos în 2001, iar anul trecut a avut venituri de patru milioane de euro, fiind cel mai mare producător independent de puzzle-uri și jocuri educaționale din România. 

Compania produce jocuri educaționale, jocuri de societate și puzzle-uri dedicate copiilor între 3 și 14 ani, printre cele mai renumite fiind Jocul Autostrăzilor, Animale din România, Alias, Capitalism Original, Șapte dintr-o lovitură, Bătălie Navală, Dacii și Romanii. 

D-Toys deține o fabrică modernă cu 90 de angajați în Sfântu Gheorghe, dar compania este prezentă și pe segmentul de distribuție atât în România, cât și în Germania sau Franța.

Noul management vizează ca în următorii ani să se concentreze pe creșterea vânzărilor online, dezvoltarea în piețe precum Germania, Austria, Elveția și mărirea capacității de producție și creație pentru a răspunde cerințelor publicului din țările vizate.

Tibor Fustos, fondatorul D-Toys: “Suntem foarte mândri de eforturile întregii echipe de a crește de-a lungul anilor și de a deveni cel mai important producător local de puzzle-uri și jocuri pentru copii. Această tranzacție cu Black Sea Fund ne va permite să creștem accelerat compania și ga-ma de produse, să îmbunătățim procesul de inovație și să creștem masiv notorietatea produselor noastre în România, dar și în țări precum Germania, Austria, Elveția. Venirea lui Alex Bute și a noii echipe de management, experiența internațională aprofundată și entuziasmul lor de a se alătura afacerii noastre îi fac un partener ideal pentru a construi pe fundamentul existent”. 

Alex Bute

Alex Bute, viitorul CEO: “Este o onoare să îi urmez lui Tibor, care a avut o traiectorie impresio-nantă, construind de la zero atât D-Toys cât și echipa. Sunt mândru și încântat să fiu următorul director general al D-Toys. Acesta este un moment interesant pe piață. Clienții noștri se îndepăr-tează tot mai mult de importurile ieftine din China și caută divertisment, calitate și 

inovație, iar noi suntem poziționați ideal pentru a-i servi în Europa și nu numai, fiind unul dintre puținii producători integrați din UE. De asemenea, sunt încântat să construiesc o cultură și mai puternică pentru a ne servi clienții prin extinderea forței de muncă actuale cu peste 40% în următorii ani.”

Arin Ion, partener Black Sea Fund I Cooperative UA, a adăugat: „Tibor a avut un parcurs 

extraordinar ca fondator în construirea D-Toys, contribuind împreună cu echipa sa la succesul de peste 20 ani al companiei. În acest timp, D-Toys a crescut și a devenit cel mai mare producător local de puzzle-uri și jocuri, compania și-a triplat veniturile, și-a extins prezența la nivel național și regional și a mărit semnificativ portofoliul de produse. Suntem încântați că Alex Bute s-a alăturat pentru a conduce o nouă echipă de management și o afacere grozavă atât la nivel național cât și internațional”

Cornel Fumea, partener Black Sea Fund I Cooperative UA: “Am fost foarte impresionați de modul în care Tibor și echipa lui au reușit să dezvolte compania și suntem siguri că acest parteneriat poate reprezenta începutul unei povești fantastice de creștere. D-Toys este o companie cu o evo-luție remarcabilă, care activează într-un mediu de afaceri favorabil, iar produsele sale de bază sunt foarte bine poziționate pe piața locală. De asemenea, D-Toys este platforma potrivită pentru potențialele ținte de achiziții pe care le vom monitoriza în mod activ în perioada următoare. Sun-tem nerăbdători să contribuim la dezvoltarea viitoare a companiei și să lucrăm îndeaproape cu Tibor și echipa lui”.