Grupul Digi Communications, ale cărui interese includ principalul operator de televiziune din România RCS & RDS, serviciile de internet prin fibra optica, televiziune prin satelit si operatorul de telefonie mobila Digi, intenționează să intre pe piața portugheză.

Jurnalistii Profit.ro anunta că compania a decis să participe la o licitație de acordare a licentelor 5G, complicând astfel planurile de extindere ale MasMovil.

Acesta din urmă, care este al patrulea operator de telefonie mobilă din Spania, controlează Nowo din Portugalia și speră să cumpere frecvențe accesibile în Lisabona, Porto și Algarve.

Digi a fost oprit în mod controversat de la aplicarea participarii la licitatia de acordare a frecvențelor 5G în Ungaria și acum se află în proces de vânzare a operațiunii sale în țara vecina către cei de la 4iG.

Compania este prezenta de ceva ani, peste hotare in Spania si Italia, cu serviciul de telefonie mobila Digi, activand initial sub forma unui operator MVNO. Ca urmare a succesului de piata obtinut, compania a inceput sa ofere in Spania si servicii de internet prin fibra optica. Compania spune ca ofera acoperire nationala in Spania pentru conexiuni de fibra optica.

Avand in vedere succesul rapid obtinut in Spania, este de inteles de ce Digi si-ar dori o extindere in Portugalia, tara vecina Spaniei.

In Romania, pe de alta parte, desi Digi spune ca ofera servicii 5G in anumite zone din tara, acestea sunt de fapt teste, ANCOM intentionand sa organizeze in viitoarele luni o licitatie restransa pentru acordarea partiala a unor licente 5G