Guvernul lui domn’ profesor Klaus Iohannis nu mai este … iar kriptonita l-a lovit puternic pe Superman, elevul ascultător al acestuia. Lovitura a fost atât de puternică încât președintele României s-a trezit din somn ca să ne spună câteva cuvinte.

Cuvintele pe care ni le-a spus la conferința de presa au fost folosite si pe pagina de Facebook a președintelui:

Trist, dar adevărat! Cuvântul care caracterizează cel mai bine România de azi este „criză". Suntem în plină pandemie, valul 4 ne-a lovit rău, suntem într-o criză a prețului la energie, o criză care este și europeană și globală și, în acest context, în Parlament a fost votată o moțiune de cenzură care mai adaugă o criză, cea a guvernării. Situația a fost generată de politicieni cinici, unii purtând masca reformismului, alții clamând grija pentru români. USR a fost parte din coaliție, a plecat din guvern și a votat moțiunea împreună cu PSD și AUR. Astea sunt faptele, restul este discurs politic sau demagogie. Trebuie să găsim o soluție pentru că România trebuie guvernată și este momentul pentru decizii mature din partea politicienilor. Pentru a da timp partidelor să se întrunească în forurile interne și să vină cu o abordare matură, voi convoca consultări săptămâna viitoare.

 Același președinte, în urmă cu câteva zile, spunea in Elveția:

„Chestiunea guvernamentală nu este absolut deloc îngrijorătoare. Avem un guvern care merge mai departe. (...) Din acest punct de vedere, nicio îngrijorare”.

Asta in timp ce canditatul ales de el la președinția Partidului Național Liberal s-a aliat cu PSD si au reușit sa amâne moțiunea de cenzură depusă de USR si AUR pana la obținerea mandatului de președinte al partidului.

Apoi, după ce PSD a depus propria motiune, parlamentarii PNL s-au dus sa negocieze cu AUR, adică exact același partid extremist despre care urlă că USR l-a ales pentru a depune o moțiune.




Deși totul a început cu demiterea miniştrilor USR, Klaus Iohannis nu a fãcut nimic pentru a tempera situația, nici atunci cand criza a fost declanșată, nici mai târziu şi acesta este rezultatul.

Klaus Iohannis pare ca nu știe că suntem într-o criză politică de pe la începutul lunii septembrie. Tot el încă nu realizează că nu și-a exercitat până acum atribuțiile de mediator între instituțiile statului. În schimb a ales să se implice activ în alegerile interne din PNL și să îl susțină pe însuși Florin Cîțu la președinția partidului. 

După spectacolul de la Congres, unde 5000 de oameni s-au înghesuit sa voteze, fără a respecta nici o norma de distanțare socială … Klaus Iohannis vorbește acum despre valul 4 al pandemiei. Da, același președinte care a uitat sa poarte masca la marele congres. Poate pentru el, pe atunci, virusul era încă in vacanța. 

După blatul cu PSD în parlament pentru a tergiversa calendarul moțiunii USR si AUR, încercările membrilor actualului PNL de a mitui parlamentari ai AUR pentru ca “echipa câștigătoare” sa rămâna la putere, este destul de evident că asistam la un circ ieftin.

Cuvântul care caracterizează cel mai bine România  este "eșuat". Asta spunea președintele când Spitalul De Boli Infecțioase din Constanta a ars ucigând 9 oameni…. că statul a eșuat. Adevărul este ca proiectul de țară al președintelui Klaus Iohannis trebuie sa se numească "România Eșuată". Atât președintele cât si guvernul condus de PNL au eșuat. Au eșuat in a își proteja cetățenii, au ratat monumental orice obiectiv legat de campania de vaccinare, întrucât au fost preocupați de campania interna din partide, si au reușit performanța de a permite dublarea prețurilor la facturi, intrarea in faliment si explozia prețurilor la asigurări si asa mai departe.

Poate ca lui Klaus Iohannis i-ar sta mai frumos plecat la golf și să lăse țara în pace… cuiva care știe ce înseamnă a media.