evomag.ro

Recent

latest

Sase sectii de neonatologie vor primi 4,5 mil. de lei pentru modernizare, din Fondul Viata pentru Nou-Nascuti

Fundația Vodafone România anunță câștigătorii rundei de finanțare „Fondul Viață pentru Nou-Născuți” în valoare de 4,5 milioane de lei

vineri, octombrie 29, 2021

/ by Bogdan Chirea
neonatologie


Fundația Vodafone România anunță câștigătorii rundei de finanțare „Fondul Viață pentru Nou-Născuți” în valoare de 4,5 milioane de lei, destinați renovării, modernizării și dotării cu echipamente medicale, inclusiv soluții de telemedicină, dar și pregătirii echipelor medicale din compartimentele și secțiile de neonatologie de nivel I și II din spitalele publice din România. 

Cele șase unități neonatale beneficiare aparțin spitalelor județene și municipale din localitățile Botoșani, Caransebeș, Craiova, Mediaș, Slatina și Târgu Mureș. Implementarea  proiectelor va fi asigurată de fundații și asociații cu experiență în derularea de  proiecte în zona medicală, care, pe lângă finanțare vor beneficia din partea Fundației Vodafone România și de consultanță tehnică pentru lucrări de renovare și consultanță pentru atragerea de fonduri destinate dezvoltării pe termen lung a unităților medicale neonatale din comunitățile dezavantajate.

Proiectele câștigătoare sunt:

Șansă la viață pentru nou-născuții din Botoșani, Fundația Salvați Copiii România - modernizarea secției de neonatologie de nivel II a Spitalului Județean de Urgență Mavromati Botoşani.

Servicii medicale optime pentru reabilitarea și dotarea cu aparatură medicală modernă a secției de neonatologie a Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș, Fundația Comunitară Banatul Montan – modernizarea compartimentului de neonatologie de nivel Ib a Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș.

Creșterea calității și diversificarea serviciilor medicale prin dotarea Clinicii de Neonatologie a Spitalului Clinic Municipal Filantropia Craiova, Asociația Dincolo de Azi – modernizarea secției de neonatologie de nivel II  a Spitalului Clinic Municipal Filantropia Craiova.  

Bine ai venit pe lume, Asociația Prompt Maternity & Critical Care - modernizarea compartimentului de neonatologie de nivel Ib a Spitalului Municipal Mediaș.

Prima respirație, Asociația Culturală Flower Power – modernizarea secției de neonatologie de nivel II  a Spitalului Județean de Urgență Slatina.

Viață pentru Nou-Născuți Mureș, Asociația Cristi Vasiliu - modernizarea secției de neonatologie de nivel II  a Spitalului Clinic Județean Mureș.„Atunci când vorbim de intervenție medicală în cazul unui nou-născut, nivelul de dotare cu aparatură medicală a unei secții de neonatologie poate face diferența între viață și moarte. Avem încredere că aceste proiecte vor contribui pentru a le oferi micuților grav bolnavi din România o șansă la supraviețuire. Estimăm că după finalizarea proiectelor, în fiecare an, 11.000 de nou-născuți, dintre care 2.000 cu afecțiuni medicale critice, vor avea parte de cele mai bune condiții de îngrijire sau de transfer optim în secțiile și compartimentele de terapie intensivă neonatală și de prematuri de rang superior. Anual, 200 de medici și asistenți medicali vor avea condiții medicale adecvate îngrijirii nou-născuților cu diverse afecțiuni. Contribuim astfel la combaterea unei statstici sumbre care situează România în topul mortalității infantile în Europa,″ a declarat Angela Galeța, Directorul Fundației Vodafone România.

Pentru extinderea procesului de modernizare în cât mai multe unități medicale neonatale din România, unde nevoile sunt complexe și urgente, Fundația Vodafone România, alături de ONG-urile partenere, desfășoară o campanie publică de strângere de fonduri. Această inițiativă se adresează atât cetățenilor, cât și companiilor care pot apela la mai multe mecanisme pentru efectuarea donațiilor (2 euro/lună donați trimițând SMS cu textul RITM la 8845, redirecționarea a 3.5% din impozitul pe venit, respectiv 20% din impozitul pe profit, dar și donație online în contul proiectului). Fundația Vodafone România a investit până în prezent 16 milioane de lei în construirea și apoi extinderea Secției de Terapie Intensivă Neonatală a Spitalului „Marie Sklodowska Curie″ din București și în modernizarea Compartimentului de Terapie Intensivă Neonatală al Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Andrei″ din Constanța. Ambele secții au fost dotate cu aparatură medicală de ultimă generație, inclusiv cu două soluții de telemedicină pentru monitorizarea de la distanță a pacienților, transmiterea securizată de imagini și parametri medicali în timp real și organizarea de videoconferințe. 


Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Translate

Citește-ne și pe Google News

litera.ro
Nu pierde
© all rights reserved
made with by templateszoo