atomic tv

Postul de televiziune Atomic TV revine pe piață după ce a primit licența CNA și autorizația de funcționare.

Atomic TV a fost prima televiziune cu specific muzical lansată în România în anul 1999, cu muzică românească, adresată la început tinerilor între 18 și 30 de ani. Televiziunea a reprezentat o rampă de lansare pentru artiștii acestor vremuri, fiind cunoscuți mai târziu ca artiștii "Generației Atomic".

Prima televiziune muzicală românească, Atomic TV, a deschis piața în 1999. Printre primele emisiuni s-au numărat: Atomic Cafe, Selector, Reactor, Insomnia, Vibrații, Aria 52, Rockada, Andrenalize, Romanian Top 100, Klub Bizzar, Febra, Subcultura etc.

În urma datoriilor acumulate către firma Empire, firmă care a produs o mare parte din clipurile difuzate de Atomic TV, marca Atomic a fost pusă sub sechestru și scoasă la vânzare, astfel încât, după o lungă perioadă de procese, televiziunea a fost nevoită să renunțe la propria denumire, transformându-se astfel în 26 iunie 2004 în TV K Lumea (sloganul cu care s-a lansat). Dar a continuat să emită online după ce omul de afaceri Nicolae Șerbu a câștigat marca în instanță.

Atomic TV și-a oprit emisia online în 2006 dar după 9 ani de pauză a fost relansată tot online (în octombrie 2015) dar pe 1 februarie 2018 și-a oprit din nou emisia.

După 15 ani de pauză la TV și după 3 ani de pauză în online, Atomic TV a obținut la 28 septembrie 2021 o nouă licență din partea CNA pentru relansarea televiziunii. Relansarea acestuia a avut loc pe 19 noiembrie 2021.

Formatul Atomic TV este axat pe muzica, tineret, educatie, formatul de difuzare este SD si HD iar zona de difuzare nationala si internationala (Republica Moldova, Europa, America de Nord). Modalitatile de receptie vor fi prin retele de comunicatii electronice, IPTV, OTT, online, web tv, aplicatii mobile si smart tv. Orarul de difuzare este 24 de ore pe zi iar investitia proprie este de 250.000 de euro. Reprezentantul postului a mentionat ca au existat discutii de principiu cu cablisti atat mari cat si mici, fiind asigurat ca vor fi difuzati fara probleme daca programul difuzat va fi competitiv. Procentul muzicii romanesti difuzate va fi de 80%, urmand ca 20% sa fie opere internationale.

Atomic TV a reînceput emisia online și poate fi preluat gratuit de cabliștii interesați.

Dacă sunteți interesați să urmăriți transmisia postului o puteți face aici.