Recent

latest

Istoria furtului la români

miercuri, ianuarie 12, 2022

/ by Bogdan Chirea
Furtul la romani

- Inainte de 1989 toti românii furau echitabil unii de la altii. Statul îi fura echitabil pe tovarasi, iar tovarasii furau statul. 

 - 1990-1996: se fura pe scheme si inginerii financiare de tip piramidal. Cei care au furat s-au numit mai târziu "oameni de afaceri". 

 - 1996-2000: se fura din privatizari. Comisioane de zeci de milioane de euro, industrii întregi vândute pe 1 leu. In perioada asta se nasc industriasii gen Patriciu. 

 - 2000-2004: se fura din marile privatizari, retrocedari si derogari de la plata taxelor si impozitelor. Cei care au furat s-au numit mai târziu "moguli". 

- 2004-2008: se fura din investitii si contracte cu statul. Statul a investit în buzunarele smecherilor. Celor care au furat atunci le spunem azi “baieti destepti”. 

 - 2008-2010: privatizari nu se mai pot face, investitii nu, ca a venit criza. Asa ca s-a furat direct din bugetul statului. 
 - 2011–2021: bugetul nu mai exista. Asa ca se fura direct din buzunarul românilor: salarii, pensii… 

 - 2021: bugetul s-a transformat in împrumuturi (botezate PNRR) pe care se cearta cum sa fure din ele. Ca sa para ca banii ajung si la săraci, statul se face ca ajuta populația cu subvenții care ajung la băieții deștepți care au profitat de legi ca sa bubuie prețurile (la curent, gaze si alte cele). 

-2022: după ce i-au ajutat pe băieții deștepți cu subvenții, politicienii s-au gândit sa își crească pensiile speciale cu 20 la suta. Restul muritorilor de rând, care mor de foame, trebuie sa se mulțumească cu 10 la suta sau plafonări.

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Translate

libris.ro
Nu pierde
© all rights reserved
made with by templateszoo