google

Google nu va mai impune vaccinurile COVID-19 ca o condiție de angajare pentru lucrătorii americani și nu va cere lucrătorilor deja vaccinați să poarte măști, să fie testați sau să se distanțeze social în timp ce lucrează în majoritatea birourilor.

Regulile de purtare a măștii și distanțare pentru lucrătorii vaccinați vor fi eliminate în birouri, în conformitate cu îndrumările și cerințele locale privind COVID, dar CNBC a raportat că angajații nevaccinați care sunt autorizați să intre în birouri vor trebui în continuare să respecte reglementările privind testarea și purtarea măștilor. În caz contrar, lucrătorii nevaccinați nu vor putea accesa birourile Google.

„Pe baza condițiilor actuale din Bay Area, suntem încântați că angajații noștri care aleg să vină acum la birou au capacitatea de a accesa mai multe spații și servicii la fața locului pentru a lucra și a intra în legătură cu colegii”, a declarat un purtător de cuvânt al Google, „Oferim angajaților care salută șansa de a veni la birou opțiunea de a face asta oriunde putem în siguranță, permițând în același timp celor care nu sunt pregătiți să continue să lucreze de acasă.”

Google le-a spus anterior angajaților săi că vor pierde salariul și, în cele din urmă, vor fi concediați dacă nu vor respecta regulile companiei de vaccinare împotriva coronavirusului.

Știrea vine după ce Amazon a renunțat la obligația purtării măștii pentru lucrătorii complet vaccinați în urmă cu două săptămâni, iar unele orașe mari din SUA nu mai cer dovada vaccinării și purtarea de măști. Deși cazurile sunt acum în scădere, au fost peste 900.000 de decese din cauza COVID-19 în SUA.

Vaccinurile COVID-19 s-au dovedit sigure și eficiente împotriva bolilor severe, spitalizării și decesului.