netflix bioshock

Netflix lucrează la un film bazat pe franciza de jocuri video BioShock, a declarat marți gigantul de streaming. Filmul, în parteneriat cu 2K și Take-Two Interactive, se va baza pe populara franciză de jocuri video distopice care include BioShock, BioShock 2 și BioShock Infinite.

Jocul video de groază SF a fost lansat inițial în 2007 de 2K Games, o subsidiară a producătorului de jocuri video Take-Two Interactive. Franciza s-a dovedit a fi extrem de populară în rândul jucătorilor, vânzând peste 39 de milioane de copii în întreaga lume în mai multe ediții și relansări, potrivit Netflix.

Take-Two Interactive și 2K vor produce adaptarea filmului, împreună cu Vertigo Entertainment, potrivit unui comunicat furnizat de Netflix.

Adaptările jocurilor video s-au descurcat foarte bine pentru Netflix, cea mai de succes adaptare fiind seria  The Witcher. Un serial fantasy cu Henry Cavill in rol principal, este unul dintre cele mai apreciate titluri de pe platforma de streaming și are un spin-off și un film anime în lucru.

„Netflix este printre cei mai buni și cei mai avansați povestitori din domeniul divertismentul de astăzi”, a spus CEO-ul Take-Two, Strauss Zelnick. „Suntem încântați că ne împărtășim viziunea și angajamentul față de franciza BioShock, care este îndrăgită de milioane de fani din întreaga lume. Studioul 2K Cloud Chamber este adânc în dezvoltare activă în următoarea iterație a seriei și împreună cu parteneriatul nostru cu Netflix, rămânem foarte încrezători că BioShock va continua să captiveze și să atragă publicul ca niciodată.”