cristiano ronaldo

Formația Paris Saint Germain este interesată să-l transfere pe Cristiano Ronaldo de la Manchester United în această vară, scriu jurnaliștii publicatiei 90min, care citează surse.

Fotbalistul de 37 de ani s-a întors la United în vară, după 12 ani, alegând să semneze din nou cu Red Devils în loc să se alăture rivalilor din cartier City - care părusese aproape să-l aducă la Etihad Stadium după ce a ajuns la un acord pentru a pleca de la Juventus.

Ronaldo credea că se va alătura unei echipe Mancheste United capabile să lupte pentru titluri supreme, dar acest lucru nu s-a materializat - în ciuda eforturilor sale, care au însemnat 15 goluri în 23 de meciuri în toate competițiile, o reușită cu cu mult peste ritmul din Premier League.

90min spune că agentul lui Ronaldo, Jorge Mendes, a adresat anchete în întreaga lume, iar unul dintre răspunsuri a venit de la PSG – care vor să-l vadă pe Ronaldo formând un front trei de stele alături de Neymar și de vechiul rival Lionel Messi.

Surse au mai spus pentru 90min că proprietarii PSG,Qatar Sports Investments - o subsidiară a Qatar Investment Authority și a fondului suveran al țării - sunt dornici să-și consolideze numele în fotbal înainte de Cupa Mondială de la sfârșitul acestui an, iar transferul superstarului mondial Ronaldo ar urma să ajute fara indoiala.

PSG se pregătește pentru plecarea lui Kylian Mbappe la Real Madrid în această vară și, deși acest lucru nu este ideal, aducerea lui Ronaldo - care încă nu și-a decis viitorul - ar atenua oarecum lovitura în ciuda anilor înaintați.

Iminenta sosire a lui Zinedine Zidane ca noul antrenor principal al PSG ar putea fi, de asemenea, un factor uriaș pentru francezul care este pregătit să-l succedă pe Mauricio Pochettino la finalul sezonului.

Ronaldo nu s-a ferit niciodată de relația strânsă de care se bucură cu Zidane, în cei doi ani petrecuți împreună la Real Madrid. Într-adevăr, în perioada petrecută în capitala Spaniei, Ronaldo a recunoscut: „Îmi place să lucrez cu Zidane. Îmi place personalitatea lui”.

Se crede că PSG este interesată și de Robert Lewandowski de la Bayern Munchen, al cărui viitor pe termen lung în Germania rămâne neclar.