ct bus

Cel mai iubit primar al Constanței , conducătorul revolutionar al urbei Tomisului, s-a decis că ai săi constănțeni au nevoie de mai multă sănătate. Urmând sfaturile specialiștilor și celebra expresie "Mersul pe jos face piciorul frumos", Vergil Chițac i-a anunțat pe cetățeni că mersul cu un mijloc de transport în comun este un privilegiu și trebuie plătit ca atare.

In ședința din 28 februarie, consilierii locali au votat proiectul iniţiat de primarul Vergil Chiţac pentru majorarea preţului biletului de călătorie CT BUS, firma de transport public de călători din oraș.

Astfel, de la jumatatea lunii martie biletele pentru cursele CT BUS vor avea următoarele prețuri:

  • Bilet 1 călătorie – 2,5 lei (de la 1,5 lei)
  • Bilet 2 călătorii – 5 lei (de la 3 lei)
  • Bilet 75 min – 4 lei 
  • Bilet 24 de ore, toate liniile – 10 lei (de la 5 lei)
  • Bilet 7 zile – 35 lei
Astfel, preturile au crescut exponențial cu valori mai mari cu 50 sau 100% mai mari.

Dublarea tarifelor vine după ce de la 1 ianuarie constănțenii plătesc dublu pentru prețul furnizării de apă caldă și căldură.

Aș zice că prețurile ar fi justificate de explozia prețurilor la combustibili doar că nu ne aducem aminte ca în buzunarele oamenilor să fi intrat mai mulți bani anul acesta. Pentru ca veniturile oamenilor sunt din ce în ce mai greu de administrat pe cheltuieli nu îmi rămâne să cred decât că din 15 martie cel mai sigur mod de a ajunge unde vă doriți cu banii pe care o sa vi-i permiteți va fi pe jos.