câștigătorul One true Singer

Astăzi, după 10 săptămâni de admirație și încântare după fiecare episod disponibil pe HBO Max România, am aflat cine este câștigătorul show-ului de talente One True Singer.

Ca să fac o mică glumă aș spune că, de fapt, câștigătorii suntem noi. Ca orice concurs care are ca miză un mare premiu, am avut un mare câștigător, dar în realitate am descoperit mai mulți câștigători, chiar daca nu ei sunt cei care au ajuns la final.

Despre One True Singer am scris primele impresii aici, după primele episoade difuzate în aprilie. Am scris și atunci că între acest show produs de HBO Max și celălalte producții de la TV s-a văzut o diferență enormă. 

One True Singer nu a fost despre cazuri sociale și povești frumos ambalate în audiții întinse pe săptămâni întregi, pentru ca la final să primim câteva ediții cu probe mai dure. Show-ul a fost produs cu casa de discuri Global Records, cea mai importantă casă de discuri din România, ce are în portofoliu cei mai importanți artiști ai momentului. 

Cel mai mare neajuns al show-ului de talente a fost, probabil, faptul ca a fost disponibil pe o platformă de conținut video la cerere, pe bază de abonament. Chiar și așa, emisiunea a ajuns rapid și pe serviciile din zona mai puțin legală.

V-am zis mai sus că au lipsit dramele și am văzut mai degrabă muzică. Toți cei 14 concurenți au fost aleși pe sprânceană iar toate cele 10 episoade s-au concentrat pe evoluția lor, pe pasiunea lor pentru muzică și visul de a deveni viitoarea vedetă din industria muzicală din România.

V-am zis de cei mai importanți artiști din România ? Juriul One True Singer a fost în marea majoritate a timpului format din cei mai importanți producători din industria muzicală de la noi: Alex Cotoi și Șerban Cazan, le-au avut alături pe solistele Alina Eremia și Bruja, iar alte nume importante din industrie au participat la luarea de decizii: Feli, Emaa, Denis de la The Motans sunt doar câtea nume sonore. Artiști precum Florian Rus, AMI, Roxen, Mark Stam, Doc, Grasu XXL, Olivia Adams, cei mai importanți regizori de clipuri video, cel mai important nume din industria radio, Andreea Berghea, cei mai tari stiliști, cei mai tari fotografi, cei mai tari coregrafi, sunt motive suficiente care ne-au convins nu doar că show-ul a fost despre muzică ci și că alegerile făcute la jurizări au fost cele mai potrivite.

Două clipuri video ajunse din probe de concurs direct la TV:

Am pomenit mai devreme că doi din cei mai importanți regizori de videoclipuri de la noi au fost implicați într-o probă de concurs. Din 4 clipuri ce au participat la probă, două dintre ele m-au dat pe spate.

Adi Istrate și Erika au venit cu clipul ăsta:


Doi din finaliștii show-ului, Rareș Mariș și Dreea, au lansat opera asta:

Ce aș putea să mai comentez când niște clipuri video te cuceresc de la prima vizionare ?

În afară de probele de concurs extrem de dificile, finalul fiecărui episod a presupus să urmărim niște piese originale. Da, în casa în care au fost închiși, concurenții au compus și înregistrat melodii.

M-au cucerit câteva dintre piesele originale:


Piesa asta, a ajuns chiar și în playlisturile altor posturi de radio de la noi:

A fost prima piesă originală difuzată de show și am dansat pe ea o lună întreagă. 

Desigur, există multe alte piese pe care le poți asculta pe canalul de Youtube al One True Singer sau în playlistul oficial de pe Spotify, 

Marele premiu al One True Singer a fost de 50.000 de euro și un contract de alți 50.000 cu casa de discuri Global Records. Urmărind toate cele 10 episoade, canalele de pe social media, Youtube, TikTok, Instagram și Spotify, toți concurenții din show au ajuns însă să colaboreze cu nume sonore din industria muzicală de la noi, deci au câștigat cu toții.

Dacă aș fi pus să răspund de ce m-a entuziasmat așa de tare producția asta, cuvintele cheie ar fi pentru că a fost despre muzică. Concurenții au fost foarte bine pregătiți iar visul lor este să activeze în industria muzicală. Juriul a fost unul obiectiv care chiar a căutat toate acele calități la un concurent și nu cred că am fost supărat pe nici una din deciziile de eliminare.

One True Singer m-a impresionat pentru impresionanta echipă de producție care a ambalat un produs foarte bine pus la punct. Povestea fiecărui episod m-a captivat, cadrele, locațiile, platoul de filmare, sunetul ... 

Poate că m-au deranjat unele aspecte cum ar fi faptul că, fiind conținut video la cerere, show-ul a fost necenzurat... parcă a sunat cam urât să aud niște înjurături urâte. Au fost momente când m-au dezamăgit atitudinea imatură sau lipsită de eleganță a unor concurenți, dar asta e altă mâncare de pește.

Dacă ai ajuns până aici, urmează spoilere...

Cine este următorul One True Singer ?


Clujeanul Rareș Mariș, student la drept, și un perfecționist, după cum l-am văzut în toate cele 10 episoade, a ajuns în finală, cu colega sa de videoclip Dreea. În finala au mai ajuns și Erika, respectiv Sonia, două voci feminine puternice care au impresionat pe tot parcursul show-ului.

Așa cum am descoperit postat pe pagina de Facebook a One True Singer, Rareș scrie versuri, compune, cântă și transmite emoții. A creat povestea și coregrafia fiecărui moment, a gândit în amănunt styling-ul și structura performance-urilor, totul pentru ca noi să vedem ce înseamnă un artist complet. Fără nici un fel de surpriză chiar a meritat marele premiu.

În 2014, Rareș câștiga trofeul de popularitate al show-ului pentru copii Next Star. Pe atunci avea doar 13 ani... acum a ajuns One True Singer, iar în finala a pariat pe piesa asta:

In aceiași zi cu finala, unde a fost desemnat câștigător, Rareș a lansat și o versiune de studio disponibilă pe canalul de Youtube:


Pe parcursul celor 10 episoade Rareș a dat mereu senzația că va fi printre finaliștii concursului... poate că modul cum a abordat fiecare provocare din concurs ne-a convins că are tot ce îi trebuie să fie următorul One True Singer.

Show-ul One True Singer a fost printre primele producții originale ale HBO Max România, și deși ar putea fi comparat cu Superstarul celor de la Pro TV, eliminat după un singur sezon, ne-a livrat ceea ce a promis, artiști care își doresc să urmeze o carieră muzicală... nu doar un mare premiu.

Concursul ar putea fi exportat cu ușurință de HBO și pe alte piețe și cu siguranță aș urmări orice alt viitor sezon.

Filmat în perioada august - octombrie 2021, One True Singer a reușit să cucerească publicul tânăr consumator de conținut video la cerere. Dovada e ca sute de tineri s-au adunat cu doar câteva zile în urmă la un concert adhoc pe străzile din București și au fredonat versurile pieselor concurenților din emisiune.

Entuziasmul cu care am primit acest show de talente se datorează faptului că sunt un îndrăgostit de muzică care nu poate trai fără ea. Atunci când muzica e parte din viața ta, când mergi dincolo de un chip și asculți mesajul unei piese... e ușor să te îndrăgostești de o producție ca asta, ce a livrat talent muzical, voci extraordinare, cu mult peste foarte mulți artiști cu autotune de pe la noi ajunși cu noroc pe radio dar și piese memorabile. Când ți se face piele de găină poți spune jos pălăria HBO România..