evomag.ro

Recent

latest

Concedieri în masă ale Tesla în Statele Unite

Producătorul de autoturisme electrice Tesla și-a închis biroul din San Mateo, California și a concediat aproximativ 200 de angajați.

miercuri, iunie 29, 2022

/ by Bogdan Chirea
concedieri tesla

Producătorul de autoturisme electrice Tesla  și-a închis biroul din San Mateo, California și a concediat aproximativ 200 de angajați care lucrează la sistemul său de asistență pentru șofer Autopilot de acolo, a declarat una dintre persoane pentru Reuters, într-o mișcare considerată ca accelerarea reducerii costurilor.

Majoritatea persoanelor disponibilizate fuseseră lucrători pe oră, a spus persoana respectivă.

La începutul acestei luni, directorul executiv al Tesla, Elon Musk, le-a spus managerilor de top că are un „sentiment foarte prost” despre economie și că producătorul de mașini electrice trebuie să reducă personalul cu aproximativ 10%.

Ulterior, miliardarul a spus că reducerile de 10% s-ar aplica doar lucrătorilor salariați cu ora și că numărul de personal este încă de așteptat să crească.

„Tesla este în mod clar într-un mod major de reducere a costurilor”, a spus Raj Rajkumar, profesor de inginerie electrică și informatică la Universitatea Carnegie Mellon. „Această (reducere de personal) indică probabil că trimestrul 2 2022 a fost destul de dur pentru companie din cauza închiderii din Shanghai, a costurilor materiilor prime și a problemelor lanțului de aprovizionare”.

Măsurile anti-pandemie din Shanghai au afectat serios producția Tesla de acolo. Persoana disponibilizată care a vorbit cu Reuters a spus că angajaților de la biroul din California li s-a spus anterior că se vor muta într-un birou din Palo Alto în etape, începând cu această lună, după expirarea contractului de închiriere din San Mateo. Dar majoritatea muncitorilor au fost disponibilizați marți.

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Translate

Citește-ne și pe Google News

litera.ro
Nu pierde
© all rights reserved
made with by templateszoo