ministerul apărării

Dacă ar exista Premiile Zmeura de Aur și în România, ediția de anul acesta ar fi câștigată cu mare succes de scenaristul de la Ministerul Apărării care a livrat azi deznodământul celui mai penibil film de comedie.

În urmă cu doar câteva luni o desfășurare de forțe nemaivăzută a avut loc în județul Constanța după ce un militar s-a trezit că nu mai are arma din dotare.

După ce au răscolit toate portbagajele șoferilor din Năvodari, Mamaia, Lumina, Constanța și s-au plimbat cu barca pe canal, o minune dumnezeiască a avut loc la doar câteva luni distanță.

(Pro)Stirea Zilei ne anunță că s-a găsit arma pentru care s-a făcut atâta tărăboi. Ci nu oricum, nu de oricine și nici măcar prea departe de locul faptei.

Citez din Ziua de Constanța:

Arma de care a fost deposedat militarul constănțean, după cum susținea el, a fost găsită azi. Aceasta se afla la 200 de metri de Unitatea Militară, sub o saltea. Arma a fost găsită tot de militarul căruia i-a fost sustrasă, la 200 de m de Unitatea Militară. Militarul a fost pus de șefi să facă curățenie în jurul unității. În timp ce smulgea buruieni, a găsit o saltea, sub care a găsit arma, care era plină de păienjeni și de rugină. S-a dus cu arma găsită la conducere. Se vede că arma ar fi fost acolo de mult. Se poate spune că a fost acolo de la bun început, transmit surse judiciare de la Parchet. 

Militarul le-a spus anchetatorilor că "Duhul Sfant" l-a călăuzit în zona în care se afla arma. 

Trebuie să recunosc că am râs cu lacrimi minute în șir.

Pentru cine a uitat, Ministerul Apărării ne anunța în martie că la Unitatea Militară din Mamaia-Sat Năvodari, o persoană a reușit să fure o mitralieră și un încărcător cu 30 de cartușe de la un militar neatent care chipurile se uita la telefon la slujbe religioase.

Hoțul l-ar fi atacat pe militarul aflat la pază, i-a luat arma, apoi a sărit gardul unității, potrivit Ministerului Apărării. 

Forțele de ordine au controlat sute de mașini și de oameni, inclusiv prin filtrele rutiere, dar și la intrarea în mall-uri. De asemenea, au fost analizate imagini de pe camerele de supraveghere din mai multe zone ale orașului, dar și din împrejurimi.

Informațiile oferite de anchetatori susțineau că persoana care l-ar fi atacat pe militar purta cagulă și era înarmată cu o armă albă în momentul în care a intrat prin efracție în perimetrul unității militare.

Nu ne spune nimeni cum a ajuns arma să fie ascunsă la doar 200m sub o saltea.... Mai ales, cum Dumnezeu nu a văzut nimeni salteaua aia.

Caz închis și rezolvat cu succes de procurorii militari: despre muniție și hoți, cu altă ocazie și alt film de comedie.