premiera house of the dragon

HBO tocmai a anunțat că episodul în premieră al foarte așteptatului serial prequel Game of Thrones, House of the Dragon, a doborât recordul de rating al episoadelor în premieră al rețelei. 

Episodul în premieră a atras 9,986 milioane de telespectatori pe platforma liniară a HBO și pe serviciul de streaming HBO Max din Statele Unite în noaptea premierei sale de duminica trecută.

House of the Dragon este o serie inspirată din cartea Fire & Blood a autorului A Song of Ice and Fire, George R.R. Martin. Cartea spune istoria infamei case Targaryen, care a condus Westerosul cu sânge, foc și răzbunare timp de secole. 

Până la evenimentele din Game of Thrones, numele de familie Targaryen era aproape stins, cu doar doi moștenitori exilați în viață pentru a menține linia familiei în viață. Unul dintre acești Targaryen cruțați, Daenerys, ar ajunge să joace un rol fatidic în serial, arătându-ne exact, și la propriu, ce înseamnă să conduci cu sânge și foc. Și asta a fost doar o privire asupra intensității aduse în Westeros de linia dinastică alb-blondă, de foc. Așadar, cine știe ce haos va aduce Casa Dragonului, mai ales având în vedere că serialul va acoperi o perioadă de război civil purtat în cadrul familiei regale, ce stăpnesc dragoni.

De asemenea, se pare că House of the Dragon a reaprins pasiunea telespectatorilor pentru serialul original. Game of Thrones tocmai și-a încheiat cea mai puternică săptămână pe HBO Max până în prezent. În plus, Game of Thrones a cunoscut o creștere constantă a audienței timp de șapte săptămâni, care a condus la premiera seriei prequel. De fapt, media săptămânală de streaming pentru Game of Thrones în august este până acum cu aproape 90% peste cea de streaming din iunie și cu aproape 50% peste ratingurile pentru luna iulie.

Despre evaluările record pentru House of the Dragon, Casey Bloys, directorul de conținut al HBO și HBO Max a spus: „[a] fost minunat să văd milioane de fani Game of Thrones revenind cu noi în Westeros aseară. House of the Dragon are o distribuție și o echipă incredibil de talentate care și-au pus inima și sufletul în producție, iar noi suntem încântați de răspunsul pozitiv al telespectatorilor.”

House of the Dragon a câștigat, de asemenea, recenzii strălucitoare din partea criticilor, mulți lăudând noua serie pentru elementele sale fantastice intense și imaginile uimitoare

George R.R. Martin este co-creator și producător executiv al serialului. Ryan Condal servește alături de Martin ca co-creator și producător executiv. Condal este, de asemenea, co-showrunner alături de Miguel Sapochnik, care este producător executiv și regizor al serialului. Alți producători executivi includ nume precum Sara Hess, Jocelyn Diaz, Vince Gerardis și Ron Schmidt. House of the Dragon îi joacă printre alții pe Matt Smith, Milly Alcock și Emma D'Arcy.

Noi episoade din House of the Dragon vor debuta în fiecare luni de la ora 20:00, reluat dumincă la ora 22:05 pe HBO. Fiecare episod nou va fi disponibil și pentru difuzare pe HBO Max. Finalul sezonului va fi difuzat pe 23 octombrie 2022, in SUA.