deadpool 3

Ieri, Ryan Reynolds și-a folosit contul de Twitter pentru a dezlănțui știri de ultimă oră: Deadpool 3 are o dată de lansare stabilită în programul Marvel Cinematic Universe, iar Hugh Jackman se va întoarce ca Wolverine. 

Fanii au cerut un duel cinematografic între Deadpool și Wolverine încă de când Fox, acum dispărută, se ocupa de franciza, așa că Deadpool 3 este nimic mai puțin decât un vis devenit realitate. 

Mai important, franciza pare să aducă înapoi tot ceea ce iubesc fanii, Studiourile Marvel promițând să mențină clasificarea interzis minorilor pentru Deadpool 3, iar Reynolds făcând tot posibilul pentru a continua să facă găuri în industria de la Hollywood, cultura supereroilor și chiar propria cariera. De aceea, videoclipul de anunț al lui Deadpool 3 este plin de referințe ascunse și aluzii. 

Reynolds dezvăluie că Deadpool 3 este pe drum și, mai important, că Hugh Jackman își va relua rolul de Wolverine pentru acesr film. Filmul a primit chiar și o dată de lansare: 6 septembrie 2024.

În clip, Reynolds explică că au lucrat la film de mult timp, dar că au rămas fără idei despre cum să-l reînvie pe mercenarul MCU. Dar au un truc în mânecă, spune Reynolds, și atunci trece Hugh Jackman în fundal. Reynolds îl invită rapid înapoi la rolul său cel mai faimos. Videoclipul se reduce apoi la o siglă Deadpool cu familiara tăietură cu trei gheare chiar în mijloc.


Dezvoltarea lui Deadpool 3 se pare că precede acordul Fox-Disney, care s-a încheiat la începutul lui 2019. Primul Deadpool a avut premiera în 2016 și a fost urmat de Deadpool 2 în 2018; ambele au fost succese în rândul criticilor de film și din punct de vedere comercial. Dar în 2018, când Disney își finaliza achiziția, Reynolds a sugerat că înțelegerea a pus în pericol un al treilea film.

În ceea ce privește Jackman’s Wolverine, această întoarcere este cel puțin puțin surprinzătoare. În timp ce actorul a încercat și nu a reușit să renunțe la cel mai emblematic personaj al său de mai multe ori, filmul obscur din 2017, Logan, părea să fie ultimul rămas bun al personajului. Dar se pare că Jackman pur și simplu nu a putut spune nu unei alte rotiri cu ghearele de adamantium, mai ales când Reynolds și Feige erau cei care aduceau invitația.

Jackman și Reynolds s-au înfruntat anterior ca Wolverine și Deadpool – deși într-o formă foarte diferită – în X-Men Origins: Wolverine din 2009. Cu siguranță, Deadpool însuși va aduce în discuție această întâlnire ciudată în următorul său film.