turul ciclist al romaniei

Turul Ciclist al României 2022 are loc în perioada 6 – 11 septembrie 2022. Una dintre cele mai prestigioase curse de ciclism rutier din sud-estul Europei și unul dintre cele mai importante evenimente cicliste internaționale din România, se va desfășura pe un traseu de peste 850 km. Cea de-a 55-a ediție a competiției aliniază la start 23 de echipe.

Federația Română de Ciclism prezintă 22 de echipe prezente la Turul României, printre cele care și-au exprimat deja interesul și CAJA RURAL-SEGUROS RGA (SPAIN), DRONE HOPPER – ANDRONI GIOCATTOLI (Italia), și GIOTTI VICTORIA SAVINI DUE (România).

În prima etapă din Turul României, un maraton de 205 km între Satu-Mare și Bistrița, îi vom vedea la treabă și pe sprinteri, și pe cățărători. De urmărit momentul trecerii caravanei cicliste prin Beclean, în intervalul 15.45-16.30, pentru a-i vedea pe suporterii care se mobilizează acolo să încurajeze sportivii.



Turul este live atât pe TV, pe Sport Extra, cât şi online. De asemenea, Eurosport va difuza rezumatele zilei. De asemenea, și TVR 1 va difuza rezumate din cadrul celor 5 etape.

Etapele turului ciclist al României 2022 sunt :

  • Etapa 1 (7 septembrie): Satu Mare – Bistriţa
  • Etapa 2 (8 septembrie): Bistriţa – Târgu Mureş
  • Etapa 3 (9 septembrie): Târgu Mureş - Făgăraş
  • Etapa 4 (10 septembrie): Cristian – Curtea de Argeş
  • Etapa 5 (11 septembrie): circuit în Bucureşti
Competiția este transmisa LIVE și ONLINE pe paginile oficiale oferite de Federația Română de Ciclism.

Cei care nu au acces la postul de sport, pot accesa https://www.turulromaniei.ro/live-2022/