cnn

Șeful CNN a avertizat personalul că rețeaua se confruntă cu o perioadă de „schimbări notabile”.

Chris Licht, președintele și CEO-ul rețelei, a declarat că există o îngrijorare larg răspândită cu privire la actuala desfacere economică globală, care a trebuit să fie luată în considerare în planificarea sa pe termen lung.

„Toate acestea împreună vor însemna o schimbare vizibilă pentru această organizație. Acest lucru, prin definiție, este neliniştitor. Aceste schimbări nu vor fi ușoare, deoarece vor afecta oamenii, bugetele și proiectele”, a spus Licht.

Fuziunea rețelei în Warner Bros. Discovery a dus deja la închiderea serviciului de streaming CNN+, la doar o lună de la lansare. Șeful David Zaslav s-a angajat deja în fața investitorilor că intenționează să reducă costurile cu 3 miliarde de dolari.

Licht nu a analizat impactul pe care acțiunile îl pot avea asupra departamentelor individuale, dar a fost ferm că difuzarea de știri nu va fi afectată. 

„Permiteți-mi să fiu clar: nu voi permite ca aceste schimbări să ne afecteze poziția de principală sursă de știri la nivel mondial și vom continua să investim în zonele de creștere. Când vom încheia acest proces, CNN va fi în continuare cea mai mare și cea mai respectată organizație de culegere de știri din lume. Vom continua să acoperim orice poveste, oriunde, oricând – cu mai multe resurse decât oricine altcineva. Punct."

cnn

La fel ca BBC World News, CNN a crescut cantitatea de conținut partajată între punctele sale internaționale și interne. De la 1 noiembrie, CNN Newsroom cu Max Foster și Bianca Nobilo va fi difuzat din studiourile rețelei din Londra la ora 09.00 GMT în zilele lucrătoare.

În Statele Unite, au fost introduse noi emisiuni în primetime, cu prezentatorii Jake Tapper și Chris Wallace, ademenți inițial de la Fox News pentru dispărutul CNN+.