Kim Kardashian

Kim Kardashian a fost de acord să plătească 1,26 milioane de dolari (1,29 milioane de euro) pentru a soluționa acuzațiile împotriva ei că a promovat o criptomonedă fără a dezvălui că a fost plătită pentru acest lucru.

Comisia pentru Valori Mobiliare și Schimb din SUA, o agenție federală care aplică legea împotriva manipulării pieței, a declarat că vedeta de reality TV nu a dezvăluit că a fost plătită să publice o postare pe contul ei de Instagram despre criptomoneda EMAX.

Kardashian a fost plătită cu 250.000 de dolari pentru a face acest lucru.

SEC a declarat luni că Kardashian a fost de acord să soluționeze acuzațiile și să coopereze cu ancheta sa.

Industria cripto se află sub un control din ce în ce mai mult din partea autorităților de reglementare din întreaga lume, după luni de tulburări care au văzut prețurile scăzând și companiile s-au închis, cu averi și locuri de muncă dispărând peste noapte.

Cazul se concentrează pe o postare pe Instagram în care Kardashian a postat un link către site-ul web Ethereum Max, care a oferit instrucțiuni pentru potențialii investitori să cumperecriptomonede EMAX.

Ea a făcut postarea în iunie 2021, după ce EMAX a atins un maxim istoric de 0,00000092 USD per monedă. În prezent, se tranzacționează în prezent la aproximativ 0,000000004245 USD.

Deși a pus un #AD în postarea ei pentru a semnifica că este o reclamă, ea nu a dezvăluit că a fost plătită cu o sumă mare de bani pentru a o posta. SEC a acuzat-o într-o declarație că „promovează ilegal o entitate cripto”.

„Acest caz este un memento că, atunci când celebrități sau influenceri susțin oportunități de investiții, inclusiv titluri de cripto active, nu înseamnă că acele produse de investiții sunt potrivite pentru toți investitorii”, a spus președintele SEC, Gary Gensler, într-o declarație.

„Încurajăm investitorii să ia în considerare riscurile și oportunitățile potențiale ale unei investiții în lumina propriilor obiective financiare”.

„Cazul doamnei Kardashian servește, de asemenea, ca o reamintire celebrităților și altor persoane că legea le cere să dezvăluie publicului când și cu cât sunt plătiți pentru a promova investiția în valori mobiliare”, a adăugat Gensler.

Kardashian a fost de acord să nu promoveze niciun titlu de cripto active timp de trei ani.

"Domnișoară. Kardashian este încântată că a rezolvat această problemă cu SEC”, a declarat un avocat al lui Kardashian într-un comunicat.

„Kardashian a cooperat pe deplin cu SEC încă de la început și rămâne dispusă să facă tot ce poate pentru a ajuta SEC în această problemă. Ea a vrut să lase această chestiune în urmă pentru a evita o dispută prelungită. Acordul la care a ajuns cu SEC îi permite să facă asta, astfel încât să poată merge mai departe cu numeroasele ei activități de afaceri diferite”.