messi argentina

Argentina a învins sâmbătă, scor 2-0, reprezentativa Mexicului, într-un meci contând pentru grupa C a Cupei Mondiale din Qatar.

Presa internațională îl laudă pe Lionel Messi după Argentina – Mexic 2-0, victorie care menține naționala sud-americană în cursa pentru calificarea în optimile Campionatului Mondial din Qatar 2022.

La meciul său cu numărul 21 la un turneu final de Cupă Mondială, Lionel Messi a marcat primul gol al Argentinei, în timp ce Enzo Fernandez a închis tabela în minutul 87, oferind suporterilor albiceleşti victoria şi speranţe pentru o calificare în optimile de finală.

Campioana Americii de Sud păstrează şanse de a trece de grupă, însă situaţia în grupă este una complicată, toate cele patru echipe având şanse de a merge mai departe.

Echipa antrenată de Lionel Scaloni a făcut o primă repriză foarte slabă, nereuşind să găsească drumul spre poarta ”veteranului” Ochoa, în faţa unei formaţii arţăgoase care s-a apărat pe trei linii, cu marcaj strâns.

Prima oportunitate a sud-americanilor a venit abia în min. 34, când Messi a executat o lovitură liberă de partea dreaptă, dar Ochoa a boxat de sub transversală. În min. 41, Lautaro Martinez a trimis cu capul peste poartă.

A fost nevoie de o pasă inspirată a lui Angel Di Maria, care l-a găsit, cumva, liber pe Messi în centru, la 20 de metri, iar decarul lui PSG a avut timp să penduleze şi să trimită cu stângul la colţ, fără speranţe pentru Ochoa (64).

În min. 87, după un corner, Messi l-a găsit pe Enzo Fernandez în careu, acesta a trecut de Gutierrez şi a şutat la păianjen, fără şanse pentru Ochoa.

„Primul meci ne-a costat mult (n.r. înfrângerea cu Arabia Saudită). E normal, pentru că au existat mulți factori, au fost mulți băieți care au jucat prima Cupă Mondială. Au fost două goluri izolate care ne-au făcut să pierdem acel meci. Azi trebuia să câștigăm pentru a ne da un restart.

A fost un meci foarte greu, pentru că Mexic joacă bine, are un antrenor grozav (n.r. „Tata” Martino) și e o echipă pricepută cu mingea.

Am jucat așa cum a trebuit să jucăm în prima repriză, cu multă intensitate. Și în repriza secundă, când ne-am liniștit, am redevenit ceea ce suntem cu adevărat.

Știam că azi trebuie să câștigăm și am făcut-o. Cupa Mondială a început azi pentru noi. Dar nu putem coborî brațele acum. Avem doar finale de jucat și nu putem greși.

Știam că fanii ne vor susține. Le-am produs multă bucurie, suntem de o vreme împreună în această echipă și suntem uniți, am făcut multe lucruri frumoase” - Lionel Messi.

Argentina 2-0 Mexic | Grupa C | Cupa Mondială FIFA Qatar 2022

Urmărește cele mai importante momente din meciul dintre Argentina și Mexic disputat pe stadionul Lusail, Lusail, sâmbătă, 26 noiembrie 2022. Imagini FIFA+


Lionel Messi l-a egalat pe Maradona la numărul de goluri înscrise pentru națională la un Campionat Mondial.

Clasamentul Grupei C

  1. Polonia – 4 p
  2. Argentina – 3 p
  3. Arabia Saudită – 3 p
  4. Mexic – 1 p

Ultimele partide ale Grupei C

  • Polonia – Argentina (30.11 – Ora 21:00)
  • Arabia Saudită – Mexic (30.11 – Ora 21:00)