match group

Match Group, compania ce detine Tinder, a depășit estimările trimestriale privind veniturile, deoarece mai mulți utilizatori care caută potriviri și conexiuni au trec la abonamente plătite pe aplicația de întâlniri Tinder, ducând acțiunile companiei în creștere cu 16%.

Rezultatele sunt o veste binevenită pentru companie, care a fost zguduită anul acesta de schimbările executive și îngrijorările analiștilor cu privire la execuția proastă a noilor funcții ale aplicațiilor sale de întâlniri. Inflația în spirală a exercitat presiune asupra cheltuielilor pentru aplicațiile sale.

În ciuda șanselor, veniturile companiei au fost de 810 milioane dolari pentru cele trei luni încheiate la 30 septembrie, depășind estimarea medie a analiștilor de 793 milioane dolari, potrivit datelor Refinitiv.

Veniturile Tinder au crescut cu 6%, iar utilizatorii săi plătitori au crescut cu 7%, ajutați de revenirea unei funcții care le permite utilizatorilor să treacă cu degetul la dreapta și la stânga de pe desktop-urile lor. Cu toate acestea, compania estimează o creștere constantă a veniturilor din trimestrul al patrulea pentru Tinder.

„Execuția produsului se îmbunătățește deja”, au declarat directorul executiv Bernard Kim și directorul financiar Gary Swidler într-o scrisoare către acționari.

Dar ei au avertizat că o economie globală în slăbire lovește mărcile Match care deservesc consumatorii cu venituri mai mici, cântărind în același timp și cheltuielile discreționare în aplicațiile sale.

Match intenționează să facă față încetinirii prin reduceri ale cheltuielilor legate de personal și ale cheltuielilor de marketing și se așteaptă să aibă marje fixe în 2023.

Acțiunile companiei s-au tranzacționat la 51,21 USD în tranzacționare extinsă. Acestea au scăzut cu 66,1% până în acest an.

Match a estimat venituri pentru trimestrul al patrulea între 780 de milioane de dolari și 790 de milioane de dolari, sub estimările pieței de 809,2 milioane de dolari, deoarece se așteaptă să primească o lovitură suplimentară de 14 milioane de dolari de la un dolar american mai puternic decât se așteptase anterior.

Compania a adăugat că o căutare este în desfășurare pentru CEO-ul Tinder, un post vacant de la plecarea bruscă a lui Renate Nyborg în august.