franta maroc

Franța pune capăt speranțelor marocane de a ajunge în finala Cupei Mondiale, după ce a câștigat cu 2-0.

Franța s-a calificat din nou în finala Cupei Mondiale, după ce a reușit această performanță și în 2018. Campioana mondială en-titre este singura națională din ultimii 20 de ani care atinge două finale consecutive, după Brazilia în 1998 și 2002.

Franţa a început semifinala cu un gol al lui Theo Hernandez, marcat în minutul 5, din semi-foarfecă. În minutul 10, portarul Lloris a intervenit respingând şutul de la distanţă lui Ounahi, iar în minutul 18 Giroud a trimis în bara porţii lui Bounou. 

Marocanii au cerut penalti la contactul din careu dintre Theo Hernandez şi Boufal, dar arbitrul a dat un cartonaş galben marocanului, pentru fault în atac. Pe final de repriză Franţa a mai ratat prin Giroud şi Varane, însă El Yamiq a dat emoţii prin bara sa din minutul 45.

A urmat mingea respinsă excelent de Konate din faţa lui En Nesyri, în minutul 54, iar în minutul 71 Thuram a trimis pe lângă poarta marocană cu o lovitură de cap. Francezii au majorat avantajul în minutul când o acţiune colectivă a elevilor lui Deschamps l-a adus pe Kolo Muani în faţa porţii şi jucătorul de la Eintracht, care abia intrase pe teren, a înscris pentru 2-0. 

Maroc a mai ratat o ocazie uriaşă pe final, dar reuşita lui Kolo Muani fost ultimul gol al meciului care face din Franţa prima echipă din ultimele două decenii care îşi va apăra titlul mondial, în finala de duminică, împotriva Argentinei.

Marocul a avut posesia în meciul cu Franța din semifinalele Cupei Mondiale din Qatar, dar deținătoarea trofeului și-a demonstrat experiența la acest nivel, a fructificat ocaziile avute.

Didier Deschamps a avut doar cuvinte de laudă la adresa fotbaliștilor săi.

Deschamps este selecționerul Franței din iulie 2012. Cu el la conducere, Les Bleus au ajuns în finala EURO 2016, au câștigat Cupa Mondială din 2018 și au atins din nou ultimul act la Mondial, în 2022.

„Este multă emoție, mândrie, va fi un ultim pas. Suntem împreună cu jucătorii de o lună, nu este niciodată ușor, suntem foarte fericiți!”, a spus Didier Deschamps

Echipele de start:

Franța: Lloris - Kounde, Varane, Konate, T. Hernandez - Tchouameni, Fofana - Dembele, Griezmann, Mbappe - Giroud. Selecționer: Didier Deschamps

Rezerve: Areola, Camavinga, Coman, Disasi, Guendouzi, Kolo Muani, Mandanda, Pavard, Saliba, Thuram, Upamecano, Veretout.

Maroc: Bono - Hakimi, El Yamiq, Aguerd, Saiss, Mazraoui - Amrabat, Ounahi - Ziyech, En Nesyri, Boufal. Selecționer: Walid Regragui

Rezerve: Aboukhlal, Amallah, Attiat-Allah, Benoun, Chair, Dari, El Khannous, Ez Abde, Hamdallah, Jabrane, Munir, Sabiri, Tagnaouti, Zaroury.

Franța v Maroc | Semifinale | Cupa Mondială FIFA Qatar 2022 | Rezumat video

Urmărește cele mai importante momente din meciul dintre Franța și Maroc disputat pe stadionul Al Bayt, Al Khor, miercuri, 14 decembrie 2022. Imagini TVR+