donald trump facebook

Urmărind o revenire la Casa Albă, Donald Trump caută să recâștige controlul asupra puternicelor sale conturi de rețele sociale.

Cu accesul înapoi la contul său de Twitter, campania lui Trump solicită în mod oficial companiei-mamă a Facebook să-i deblocheze contul și acolo, după ce acesta a fost blocat ca răspuns la revolta de la Capitoliul S.U.A. de acum doi ani.

„Credem că interzicerea contului președintelui Trump pe Facebook a distorsionat și inhibat dramatic discursul public”, au scris angajații de campanie ai lui Trump în scrisoarea sa către Meta marți, potrivit unei copii revizuite de NBC News.

Campania lui Trump nu a amenințat cu un proces, așa cum au crezut că va face unele surse apropiate lui Trump. În schimb, a vorbit despre importanța libertății de exprimare și a solicitat lui Meta o „întâlnire pentru a discuta reintegrarea promptă a președintelui Trump în platformă”.

Un purtător de cuvânt al Meta a refuzat să comenteze despre cererea lui Trump, dincolo de a spune că compania „va anunța o decizie în săptămânile următoare, în conformitate cu procesul pe care l-a stabilit”.

Facebook și Twitter l-au interzis pe Trump la o zi după ce o mulțime de susținători ai săi – mulți dintre ei au recunoscut în instanța federală că au fost încurajați de minciunile sale despre alegeri furate – au luat cu asalt Capitoliul și au intervenit în Congres în timp ce număra voturile electorale pentru a certific victoria prezidențială a lui Joe Biden în 2020.

În cele din urmă, Facebook a decis să instituie o interdicție limitată asupra lui Trump, care va fi revizuită după doi ani, începând cu 7 ianuarie a acestui an.

Twitter a planificat o interdicție permanentă, dar noul proprietar Elon Musk a restabilit contul lui Trump pe 19 noiembrie și apoi a criticat conducerea anterioară a companiei pentru interdicție.

Trump, însă, nu a postat încă pe Twitter.

„Trump se întoarce probabil pe Twitter. Este doar o întrebare despre cum și când”, a spus un republican care a vorbit sub rezerva anonimatului pentru a discuta despre conversații private cu Trump despre revenirea la platformă. „Vorbește despre asta de săptămâni întregi, dar Trump vorbește în numele lui, așa că oricine poate ghici ce va face sau spune sau când”.

Un alt confident al lui Trump, care nici nu a vrut să fie identificat vorbind despre conversațiile cu el, a spus că Trump a căutat de câteva săptămâni informații despre revenirea pe Twitter și că consilierii săi de campanie au pregătit și idei pentru primul său tweet.

Unii consilieri au spus că Trump ar putea fi limitat în postarea pe alte platforme de socializare acum că și-a fondat propria sa platformă, numită Truth Social. Truth Social a refuzat să comenteze despre orice presupuse limite, iar un purtător de cuvânt al lui Trump a declarat că campania crede că va putea reveni pe Twitter ca înainte.

Un alt consilier  al luiTrump, care a vorbit cu el despre Facebook și a împărtășit esența conversației private cu NBC News, sub condiția anonimatului, a spus că campania sa crede că Facebook va onora în cele din urmă interdicția de doi ani și îi va restabili contul, dar că este pregătit să se implice cu republicanii Camerei care controlează camera inferioară a Congresului pentru a pleda în numele lui Trump și a face presiuni pe Meta. Consilierul a spus că este probabil că Congresul va examina Secțiunea 230 din legea federală care afectează companiile de social media.

„Dacă Facebook vrea să aibă această luptă, bine, dar Camera este o pârghie, iar menținerea lui Trump în afara Facebook pare pur și simplu politic”, a spus consilierul, menționând că democrații Camerei, precum Adam Schiff din California, i-au spus Facebook luna trecută să-l țină pe Trump în afara platformei. .

„Trump a continuat să posteze conținut electoral dăunător pe Truth Social, care ar putea încălca politicile Facebook și avem toate motivele să credem că va aduce retorică conspirațională similară înapoi pe Facebook, dacă i-ar avea ocazia”, a scris Schiff într-o scrisoare către Meta, semnată. de trei colegi democraţi.

Planurile lui Trump de a-și extinde amprenta pe rețelele sociale vorbesc, de asemenea, despre limitele de acoperire a Truth Social. Trump are ceva mai mult de 4,8 milioane de urmăritori pe platformă, față de aproape 88 de milioane de pe Twitter și 34 de milioane de pe Facebook.