l'oreal

L’Oréal a revenit la târgul de tehnologie CES 2023 pentru a dezvălui două dispozitive de machiaj. 

HAPTA este un aplicator de mână, motorizat, pe care compania l-a creat pentru persoanele cu mobilitate limitată a mâinilor și brațelor. Marca Lancôme de la L’Oréal va testa sistemul anul acesta cu un aplicator de ruj. Suportul pentru mai multe aplicații de machiaj este în lucru.

HAPTA se bazează pe tehnologia Verily, deținută de Alphabet, care nivelează ustensilele și le menține stabile pentru a ajuta persoanele cu mobilitate limitată a mâinilor și a brațelor să mănânce independent. Sistemul are comenzi inteligente de mișcare și atașamente personalizabile pentru a permite o aplicare precisă cu ajutorul unei rotații de 360 de grade și a unei flexii de 180 de grade, spune L’Oréal.

Atașamentele sunt conectate magnetic, utilizatorii putând să le pună la loc. Compania a adăugat că HAPTA permite „o ușurință sporită de utilizare pentru ambalajele dificil de deschis”. Utilizatorii vor primi o oră de utilizare dintr-o singură încărcare, ceea ce ar trebui să fie de ajuns pentru 10 sau mai multe aplicații, potrivit L’Oréal. Va dura trei ore pentru a reîncărca complet bateria.

„De ani de zile, Lancôme a căutat să ofere fiecărei femei soluții de frumusețe adaptate nevoilor lor. Tehnologia frumuseții ne-a permis să îndeplinim această misiune într-un mod și mai puternic, revoluționând modul în care dezvoltăm produse și servicii de înfrumusețare și permițând o personalizare mai mare”, a declarat Françoise Lehmann, președinte global al mărcii Lancôme, într-un comunicat. „Cu HAPTA facem un pas mai departe, făcând frumusețea mai accesibilă pentru utilizare, pentru că toată lumea ar trebui să aibă acces egal la ea.”


L’Oréal avea și un alt aplicator de machiaj pe care să-l prezinte. Se spune că L’Oréal Brow Magic îi poate ajuta pe oameni să obțină un aspect personalizat al sprâncenelor, bazat pe trăsăturile feței și sprâncenele naturale.

Pentru a crea dispozitivul portabil, L’Oréal a colaborat cu o companie numită Prinker, care oferă tatuaje temporare imprimate. L’Oréal Brow Magic are 2.400 de duze mici și o rezoluție de imprimare de până la 1.200 de picături pe inch. Se pare că poate aplica o formă precisă a sprâncenelor în câteva secunde. Demachiantul standard va îndepărta machiajul.

L’Oréal spune că sistemul se bazează pe tehnologia sa Modiface AR. Utilizatorii vor trebui să își scaneze fața folosind o aplicație și să aleagă forma, grosimea și efectul dorite - aplicația va oferi recomandări de microblading, micro-umbrire și umplutură. După ce utilizatorul aplică un grund, va trebui să treacă dispozitivul peste sprâncene dintr-o singură mișcare, apoi să adauge un strat de acoperire. L’Oréal Brow Magic ar trebui să fie disponibil mai târziu în acest an.