Uber Cloud Infrastructure

Oracle şi Uber Technologies, Inc., au anunţat astăzi un parteneriat strategic pentru cloud, pe şapte ani, pentru accelerarea inovaţiei companiei Uber, pentru lansarea de noi produse pe piaţă şi pentru creşterea rentabilităţii. 

Pe măsură ce Uber continuă să se dezvolte și să intre pe noi pieţe, este din ce în ce mai important ca businessul să își concentreze resursele asupra punctelor sale forte și a iniţiativelor sale strategice. Prin migrarea unora dintre cele mai importante fluxuri de lucru ale companiei în Oracle Cloud Infrastructure (OCI), Uber va fi în măsură să-şi modernizeze infrastructura, dar şi să-şi accelereze totodată calea către profitabilitate.

"Uber revoluţionează modul în care oamenii, produsele şi serviciile se deplasează pe continente şi prin oraşe", a declarat directorul general al Uber, Dara Khosrowshahi. "Pentru a onora această promisiune pentru clienţi, generând în acelaşi timp valoare pentru acţionari, am avut nevoie de un furnizor de servicii cloud care să ne ajute să maximizăm inovarea, reducând totodată costurile totale de infrastructură. Oracle oferă o combinaţie ideală de preţ, performanţă, flexibilitate şi securitate pentru a ne ajuta să oferim servicii incredibile pentru clienţi, să creăm noi produse şi să creştem rentabilitatea."

Acest parteneriat strategic nou cu Uber, împreună cu rapoartele recente de la analişti servesc la validarea puternică a strategiei şi viziunii produsului Oracle Cloud Infrastructure (OCI). Clienţii îşi doresc atât flexibilitate, cât şi cea mai bună infrastructură  din punct de vedere performanţe şi preţuri, în cadrul unei  prezente globale. Uber poate profita acum de aceste funcţionalităţi oferite doar de OCI.

"Uber se extinde într-o platformă "mergi oriunde, obţine orice", iar compania a avut nevoie de un partener pentru servicii cloud care să fie concentrat pe inovaţie," a declarat directorul general al Oracle, Safra Catz. "Acest câştig competitiv de referinţă pentru OCI este validarea în continuare a impulsului şi a accelerării pe care le aratampe piaţă. Companiile, guvernele şi startup-urile din întreaga lume recunosc diferenţierea oferită de Oracle Cloud Infrastructure şi beneficiază de performanţele, securitatea şi beneficiile economice  oferite de OCI în comparaţie cu alţi  furnizori de tipul “hyperscaler”."

Împreună cu acordul pentru OCI, parteneriatul strategic include si alte domenii de colaborare între cele două companii. Oracle va deveni un client global Uber for Business, selectând Uber ca mijloc de transport preferat pentru călătoriile, dar şi pentru mesele angajaţilor din toată lumea. Uber şi Oracle vor continua, de asemenea, să implementeze în colaborare soluţii suplimentare pentru retail şi livrare, care vor evolua  prin parteneriatul în cloud, incluzând experienţele  consumatorilor furnizate in cadrul etapei finale a procesului de livrare .