Adesea aflăm prea târziu cât de important este să avem grijă de securitatea și protecția datelor. Pierderea unor fișiere importante este adesea însoțită de multe probleme neplăcute, iar soluționarea necesită timp, nervi și uneori sume mari de bani. De aceea este important să aveți grijă de datele dvs. și să respecți regulile; aplicând aceste sfaturi este simplu să evitați necazurile. Totul în doar 5 pași simpli.

1. Un element care poate părea banal pentru mulți, dar care adesea este uitat în multitudinea de activități și sarcini zilnice: respectarea regulilor de bază privind securitatea online. În primul rând, ar trebui cu toții să fim atenți la site-urile web suspecte și nesigure. Nu ar trebui în niciun caz să apăsăm pe linkuri de a căror origine nu suntem 100% siguri. Malware-ul ne poate interzice accesul la conturi bancare, la social media și la fișiere și documente importante, așadar ar trebui întotdeauna să fiți 100% sigur care este sursa oricărui link.

Pentru a spori securitatea, ar trebui se ademenea să vă asigurați că software-ul pe care îl folosiți este actualizat în mod regulat. Acest lucru este valabil atât pentru sistemul de operare, cât și pentru software-ul antivirus. Este o idee bună să vă asigurați că programele cele mai importante pentru noi se actualizează în mod automat, astfel încât ele să beneficieze în mod constant de cele mai noi caracteristici.

2. „De acum înainte, voi ține mereu minte să fac backup!" - o frază spusă cel puțin o dată în viață de oricine a pierdut conținut de pe disc sau de pe un card de memorie. Realizarea unor backupuri regulate pentru datele dvs. este extrem de utilă, căci astfel veți avea mereu acces la date. Vorbim atât despre fișierele stocate în cloud, cât și despre cele stocate pe unități externe și unități SSD și NVMe interne. Unitățile Samsung moderne și rapide pot stoca până la 4 TB de date. Alegând un astfel de suport, nu trebuie să ne face griji că ne va lipsi spațiul.

Este utilă actualizarea periodică a datelor de pe mediile fizice, căci astfel puteți avea acces facil la date, în cazul unei probleme hardware sau a lipsei conexiunii la internet. Realizarea unui backup este o joacă de copil și durează doar un moment, iar pe un mediu extern mare, fiabil și rapid, cum este orice unitate din familia Samsung T7, datele noastre vor fi în siguranță și, spre deosebire de soluțiile cloud, noi avem grijă de ele. Accesul este la îndemâna noastră și nu depindem de furnizorul serviciului.

3. Acest lucru aduce în discuție următorul aspect important. Dacă alegem echipamentul pe care intenționăm să stocăm fișiere valoroase, ar trebui să folosim numai dispozitive de cea mai bună calitate. Să acordăm atenție parametrilor unui anumit transportator, care ne vor ajuta să alegem un dispozitiv care răspunde nevoilor noastre curente. 

Călătorim mult? Atunci ar trebui să optăm pentru unitatea Samsung T7 Shield, care este încastrată într-o carcasă rezistentă la șocuri, apă și praf. Suntem preocupați de spațiu? O unitate USB flash ar putea fi o soluție foarte bună. Unitățile USB flash moderne (BAR Plus și FIT Plus) sunt compacte, durabile și pot stoca până la 256 GB de date. În plus, modelul Type-C, grație conectorului USB Type-C, poate fi folosit cu ușurință pentru a stoca date nu numai de pe un computer, dar și de pe telefoane și tablete.

Este indicat să alegem dispozitive de la producători de renume. Planificați achiziția de la furnizori reputați, cu recenzii bune. Astfel reduceți riscurile asociate vânzătorilor necinstiți. În acest caz, principiul conform căruia nu rentează să faci economii atunci când este vorba de securitate se potrivește perfect.

4. Într-un mod simplu, ne putem proteja și în cazul furtului sau pierderii unității. Dacă nu dorim ca date sensibile să cadă în mâini nepotrivite, atunci le putem proteja. Pentru aceasta nu trebuie decât să folosiți software disponibil în Windows 10 și Windows 11. Cu ajutorul acestuia, putem cripta partiții sector cu sector și doar posesorii parolelor le vor putea accesa. În plus, toate unitățile Samsung dispun de criptare AES pe 256 de biți. Descărcând aplicația Samsung Portable SSD pe telefon sau computer, vom seta direct o parolă pentru unitate.


Unitățile moderne dispun și de caracteristici încorporate care permit securitate suplimentară. Unitatea externă Samsung T7 Touch este echipată cu un sistem de recunoaștere a amprentelor digitale. În acest caz, accesul la date va fi posibil numai după ce o persoană autorizată deblochează unitatea și putem adăuga până la patru amprente digitale în grupul de persoane autorizate, simplificând partajarea datelor.


5. Nu uitați să creați parole puternice! Să nu ne complăcem în rutină și să refolosim aceleași parole. Crearea unei parole dificil de spart este esențială. Alegeți combinații care includ multe litere, cifre și caractere speciale. Nu este niciodată o idee bună să aveți un cod universal pentru fiecare cont, iar parolele simple sunt ușor de spart. Un obicei bun care ne poate proteja de multe neplăceri.

Dacă suntem îngrijorați de faptul că nu vom putea ține minte toate parolele, atunci să folosim un software sigur în care putem stoca și gestiona informațiile folosite la conectări. Nu uitați să schimbați parolele adesea și în mod regulat, în special acelea pentru cele mai importante conturi și profiluri.

După cum puteți vedea, nu trebuie să fiți un expert în probleme de securitate pentru a vă proteja în mod corect fișierele și conturile. Trebuie doar să urmați măcar câteva dintre metodele de mai sus pentru a vă spori în mod semnificativ siguranța. Indiferent că este vorba despre date confidențiale ale companiei la care lucrați sau de fotografii din vacanță. Nimeni nu își dorește ca viețile noastre private să cadă în mâini greșite. În condițiile în care majoritatea comunicațiilor în ziua de azi se efectuează în mod digital, este indicvat să luăm măsuri pentru a nu fii victime în cazuri accidentale sau, mai rău, intenționate.

CP