Subsidiara Grupului DIGI din Spania își reconfirmă statutul de operatorul de telecomunicații cu cea mai rapidă viteză de transfer și obține o nouă certificare Ookla® Speedtest Awards, principala platformă la nivel mondial care determină viteza înregistrată zilnic printr-un număr considerabil de măsurători realizate la inițiativa utilizatorilor de internet.

Conform analizei complete Ookla® a rezultatelor comparative Speedtest Intelligence® pentru operatorii din Spania în perioada ianuarie - iunie 2023, DIGI a fost desemnată din nou cea mai rapidă rețea fixă din Spania, distincție conferită pentru prima oară în anul 2021 de către aceeași platformă renumită, specializată în analiza calității rețelelor de telecomunicații din întreaga lume.

Măsurătorile efectuate de utilizatorii furnizorilor de internet din Spania plasează DIGI  pe prima poziție în clasament, cu o medie a vitezelor de top de transfer de 898,30 Mbps pentru download, respectiv de 914,71 Mbps pentru upload.

Speedtest Intelligence®, aplicația companiei Ookla de testare a vitezei, a colectat peste 7 milioane de măsurători ale utilizatorilor privind performanța și accesibilitatea rețelelor fixe din Spania pe parcursul primelor șase luni ale anului 2023.

În urma acestora, DIGI Spania a obținut un punctaj Speed Score™ de 329,84, cu 14,1 puncte mai mult decât în semestrul anterior.

Evaluările curente demonstrează că DIGISpaniaare cea mai performantă rețea în privința vitezelor de upload și download și o latență scazută în transmiterea datelor, fapt ce le permite abonaților să se bucure simultan de o experiență optimă de navigare, streaming video, jocuri online, videoconferințe sau telemuncă.

Doug Suttles, CEO Ookla a declarat:“Este o plăcere pentru noi să acordăm companiei DIGI premiul <<cea mai rapidă rețea fixă>> din Spania pentru încă un trimestru. Performanța și acoperirea excelente o fac să merite această distincție care situează DIGI în elita operatorilor”.

Directorul General DIGI Spania, Marius Varzaru, a subliniat că“ Suntem onorați că o entitate prestigioasă precum Ookla ne atribuie din nou acest premiu care recunoaște angajamentul pe care ni l-am asumat în fața clienților noștri de a le asigura cele mai competitive servicii de comunicații prin fibră optică.”

Subsidiara Grupului DIGI din Spania este primul operator de rețele virtuale mobile (MVNO) din piață și al cincilea operator mobil din Spania, deservind peste 4 milioane de conexiuni mobile și peste 1 milion de conexiuni fixe. DIGI Spania a încheiat anul 2022 cu o cifră de afaceri de 500 milioane de euro.