repatriot summit 2023

Oamenii de afaceri din Romanian Business Leaders  pregătesc  RePatriot Summit 2023, cel mai important eveniment care reunește oameni de afaceri români de pretutindeni. 

Peste 100 de oameni de afaceri români din afara granițelor și peste 150 de antreprenori din țară deja și-au anunțat deja participarea la cel mai important eveniment Repatriot la București. Fiecare dintre cele șapte ediții precedente a adus împreună în fiecare an sute de antreprenori şi manageri de top de peste hotare și din țară care au generat afaceri de zeci de milioane și proiecte speciale care să ajute dezvoltarea României. 

Fie că este vorba de tehnologie și inteligență artificială, de turism sau promovarea exporturilor, de investiții în Republica Moldova sau de proiecte strategice, sociale sau de educație toate demonstrează cât de intens "Credem în România" și cum acest lucru poate schimba viitorul țării noastre. 

Deschiderea oficială a ediției a opta RePatriot Summit va avea loc în 5 octombrie, la Opera Națională București. În deschiderea summitului se vor celebra personalități românești din toată lumea,  la Gala "Top 100 Români de Pretutindeni", ediția a VI-a. 

Felix Pătrășcanu, lider Repatriot: "În semn de apreciere pentru românii remarcabili din toată lumea, după Recepția oficială, Repatriot oferă un concert special al Operei Române. Gala Top 100 Români de Pretutindeni va aduce în prim-plan și va premia români de succes, oameni remarcabili, apreciați în comunitățile din țările de adopție, care inspiră și românii de acasă."

Lucrările summitului încep vineri, 6 octombrie, la Palatul Parlamentului, unde vor lua cuvântul în plen și la mese rotunde strategice zeci de antreprenori din toată lumea care vor propune soluțiile lor pentru România și vor prezenta contribuțiile lor la dezvoltarea țării. Sâmbătă și duminică discuțiile vor continua în Limanu - Constanța, pe mal și într-o expediție pe Marea Neagră, gata de competiție și explorare a noi oportunități. 

Marius Bostan, inițiator și coordonator Repatriot: "Ieșirea la Marea Neagră are rolul de a continua discuțiile și de a întări comunitatea dar în același timp dorim să arătăm prin exemplul personal că sezonul de turism se poate prelungi, că suntem atenți la tot ce se întâmplă în Marea Neagră, că suntem la cârmă, înfruntăm valurile și explorăm cele mai bune soluții pentru a ancora România la Occident. Oamenii și energia din mare sunt importante pentru viitorul României."

Vor fi prezenți oameni de afaceri din Diaspora și România, reprezentanți ai președinției, administrației locale, mediului academic și mediului diplomatic, ai Guvernului și Parlamentului. Sunt așteptați musafiri speciali din Republica Moldova. În cadrul Repatriot Summit va avea loc și vernisajul expoziției "Comorile Olteniei de sub munte", precum și prima vizionare a filmului artistic Clara.

Program Preliminar:

VINERI, 6 OCTOMBRIE - Palatul Parlamentului

  • Noi facem România mai bună!
  • Un maraton de expuneri care va da indicii clare despre identificarea și fructificarea oportunităților din România. Împreună facem o Românie mai bună!
  • Care sunt proiectele vizionare care pot schimba cursul vieții românilor de pretutindeni?
  • Cum construim o societate în care să revenim cu drag și din care să nu mai fim nevoiți să plecăm?
  • Cum putem să devenim un catalizator al spiritului antreprenorial?
  • Cum multiplicăm exemplele de succes?
  • Cum poate succesul personal să devină inspirație și motor pentru succesul altor români și a țării?

Speakers: Marius Ștefan - Președinte Fundația Romanian Business Leaders (RBL) și Fondator Autonom / Mihai Lehene - Președinte Romanian United Fund (RUF) /Dorel Năsui - Consul Onorific al Republicii Moldova în Chicago și Fondator American International Radio (AIR) /Dragoș Anastasiu - Președinte Eurolines Group/Oana Tucker - Fondatoare OP Global Events/Sebastian Onac - Fondator Centrul Maria Beatrice/ Adrian Zuckerman - Of Counsel DLA Piper și Ambasador al Statelor Unite ale Americii în România (ret). Reprezentanți Președinția României, Parlamentul României, Guvernul României. 

În paralel cu lucrările vor avea loc 3 mese rotunde strategice cu acces special limitat acoperind temele: Geopolitică, Securitate Națională, Tehnologie, Inteligență Artificială, Energie și Investiții.

Împreună investim în România.

În această sesiune vom explora împreună contextul investițional din România. Încrederea este cea care ne călăuzește calea și ne îndeamnă la creativitate, făcându-ne să depășim riscurile la care suntem expuși.

Putem previziona cum va arăta economia în viitorii ani?

Cum pot românii de pretutindeni să sprijine o relansare a României?

Care sunt principalele oportunități și domenii cheie?

Ce impact are tehnologia asupra proceselor de investiție?

Care sunt trendurile în piață pentru următorii ani?

Speakers: Dragoș Petrescu - Fondator City Grill Group/Lucian Rotar - Business Angel și Investitor în România și Franța/Adrian Diaconu - Fondator International Technology Solutions (ITS)/Rareș Burlacu - Președinte Agenția Română de Investiții și Comerț Exterior/Selena Stan - Fondator FIDASmart/Iulian Nedea - Fondator SIMTEL/Daniel Zugravu - Președinte ApiZUG/George Roth - AI Evanghelist la UiPath/Mihai Marcu - Fondator Medlife *

Răspundem Provocărilor Împreună.

Ce ne dorim cu adevărat? Să continuăm să fim o forță care crește prin dedicare și aduce valoare adăugată, să creăm împreună un drum solid cu multe sensuri între România și Diaspora. Țara noastră se înalță și crește prin noi, prin efortul fiecăruia și curajul de a face, nu doar de a spune. România are nevoie de oameni cu încredere în ei, în forța lor, deciși să preia controlul asupra propriei vieți, care să susțină și să o ducă la nivelul următor.

Cum ne adaptăm la perspectivele economice medii-optimiste?

Cum gestionăm criza forței de muncă și lipsa de talente?

Cum poate Diaspora să ajute România într-un win-win partnership?

Cum răspundem provocărilor de business pentru a genera noi oportunități de dezvoltare și business în România? 

Pot fi provocările, de fapt, oportunități?

Speakers: /Marius Ghenea - Business Angel/ Moment special Competitivitate: Steven Hoisington - Expert Baldrige, Irina Bentu - Expertă în Management, Andrei Ghenciu - Expert Baldrige și Profesor de Matematică la University of Wisconsin Stout /Dialog despre regăsire: Dana Bucin - Partener la Murtha Cullina LLP și Doru Angelo Munteanu - Antreprenor în SUA /Lucian Șoaită - Antreprenor, investitor și senior executive repatriat din SUA  /Vasile Lupșa - Antreprenor și investitor în România

Dezvoltăm România.

Încrederea este cea care ne călăuzește calea. În această sesiune, vom explora modalități de a valorifica potențialul economic și uman al României. Vom analiza perspectivele de viitor ale țării noastre, în contextul anului 2024, când vom avea alegeri locale, prezidențiale și parlamentare. Vom încerca să identificăm oportunitățile și provocările pe care le aduce acest an crucial pentru destinul României, dar și modalități de a ne îmbunătăți și dezvolta modul în care facem business. 

Cum putem contribui la creșterea nivelului de trai al românilor, atât din țară, cât și din Diaspora?

Cum putem aduce mai multe modele de bune practici din Diaspora în România?

Care sunt principalele măsuri strategice pe care România le poate lua pentru a-și asigura un parcurs stabil și generator de creștere economică?

Cum canalizăm efortul fiecăruia dintre noi pentru a contribui la succesul României?

Cum putem oferi mai multe oportunități de dezvoltare în țară pentru românii care doresc să se întoarcă?

Speakers: Felix Tătaru - Președinte GMP Group/Dorin Fleșeriu - Fondator RomBel/Hilde Brandl - Fondatoare UnitH2B/Dragoș Roșca - Președinte Delta Asset Invest */Andy Szekely - Speaker, Trainer, Coach * /Nicu Știrbeț - Fondator ECO Village Văleni /Octavian Radu /Eduard Digore - Managing Partner Digore & Asociații/ Andy Lupu - Scriitor, regizor și producător/ Radu Octavian - Antreprenor

În paralel cu lucrările vor avea loc 3 mese rotunde strategice cu acces special limitat acoperind temele: Geopolitică, Securitate Națională, Tehnologie, Inteligență Artificială, Energie și Investiții.