Televiziunea Română anunță că lansarea postului de televiziune TVR Folclor este în linie dreaptă, fiind depuse și obținute avizele de autorizare a emisiei.

Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a aprobat deciziile de autorizare pentru emisia pe satelit, respectiv în sistem digital terestru, a noului post al Televiziunii Române, dedicat tradiţiilor şi patrimoniului naţional.

SRTv a parcurs, în acest moment, toate etapele procedurale necesare pentru debutul emisiei TVR FOLCLOR. Nu a fost stabilită o dată de lansare a emisiei dar se vehiculează că este vorba de câteva săptămâni. S-ar putea ca TVR să profide de Ziua Națională a României pentru a marca lansarea postului de folclor.

Prin misiunea sa, noul post al Televiziunii Publice va contribui la promovarea şi conservarea patrimoniului cultural şi artistic al României, a talentelor din toate zonele, la educaţia culturală şi la îmbunătăţirea respectului pentru folclorul, tradiţiile şi obiceiurile românilor şi ale minorităţilor naţionale.

Unul dintre principiile fundamentale ale TVR FOLCLOR va fi grija pentru diversitatea culturală, religioasă și etnică prin furnizarea de programe cu conținut de interes pentru toate categoriile de public.

Alături de „Tezaur folcloric”, una dintre cele mai logevive emisiuni TV din România, în grila TVR FOLCLOR se regăsesc emisiuni de talent show şi de divertisment, concerte şi muzică populară –  „Din muzica popoarelor”, „Cântec şi Poveste”, „Tradiţii”, programe de spiritualitate, magazine agrare şi utilitare etc.

La începutul anului, Consiliul de Administraţie al TVR a aprobat înfiinţarea TVR FOLCLOR, precum şi a TVR SPORT, iar cele două posturi au primit licențe din partea CNA ulterior, în ședința din data de 20 aprilie.

SRTv deţine, în prezent, 12 posturi de televiziune naţionale, internaţionale şi teritoriale: TVR 1, TVR 2, TVR 3, TVR INFO, TVR CULTURAL,TVR Internaţional, TVR MOLDOVA, TVR CRAIOVA, TVR IAŞI, TVR TIMIŞOARA, TVR CLUJ şi TVR TG.MUREŞ, care sunt accesibile atât prin canale TV tradiţionale, cât şi online prin platforma TVR+.

Prin lansarea TVR FOLCLOR şi, ulterior, a TVR SPORT, televiziunea publică va avea cel mai mare portofoliu de programe din România.

Reamintim că posturile publice ale TVR sunt restransmise în mod obligatoriu de toți operatorii de servicii de televiziune din România.