Cum revoluționează tehnologia descoperirile arheologice? - „Orașe pierdute și redescoperite, cu Albert Lin”, în premieră duminică la ora 21:00 pe National Geographic

Albert Lin este un explorator canadian care combină în viața sa trei domenii: sport, istorie și tehnologie. În timpul expedițiilor sale, canadianul în vârstă de 42 de ani dezvăluie informații rare despre civilizații dispărute, folosind dispozitive care nu au mai fost folosite până acum pentru cercetări arheologice. 

Recent, exploratorul a pornit într-o altă misiune, iar scopul acestei expediții sunt metropolele antice. Aventurile sale pot fi urmărite în seria documentară „Orașe pierdute și redescoperite, cu Albert Lin” în premieră în această duminică la ora 21:00 pe National Geographic.

Istoria civilizațiilor antice este plină de povești incredibile, dar necunoscute încă nouă. Exploratorul National Geographic, Albert Lin, se află într-o misiune extraordinară pentru a dezvălui atât secretele acestor orașe dispărute, cât și ale civilizațiilor misterioase care le-au construit. 

Înarmat cu tehnologie pentru a evita dificultățile cauzate de trecerea timpului, Lin trece prin experiențe fizice și mentale extreme, în timp ce face drumeții în unele dintre cele mai inaccesibile și ostile medii de pe pământ - jungla mexicană, deșerturile din Sudan, munții din Peru, cetățile uitate din Scoția și peșterile izolate din Oman.  

Fie că este vorba de civilizația emblematică a vechilor mayași, a canaaniților sau a lorzilor din Magan, fiecare dintre siturile din această serie, este descoperită cu ajutorul celor mai noi tehnologii. Acestea sunt folosite pentru scanarea cu drona și de explorarea terenului, pentru a readuce la viață aceste orașe în timp real sub format 3D, pentru a le dezvălui poveștile neștiute. 

În episodul din acest weekend, pe 21 ianuarie ora 21:00, Albert Lin însoțit de camerele National Geographic, escaladează stânci, explorează peșteri, depășește curenți puternici și folosește tehnologia modernă ca să descopere un regat pierdut și să afle totul despre misterioșii picți. În secolul I d.Hr., romanii controlau cea mai mare parte a lumii cunoscute. Cu toate acestea, planurile de cucerire a zonei Scoției de astăzi au fost zădărnicite de un grup de rebeli barbari, numiți picți.

În următoarele etape ale expediției, Albert Lin călătorește prin deșertul și regiunile muntoase ale Omanului, căutând legendarul ținut Magan, renumit ca sursă de bunuri și materii prime valoroase pentru cele mai puternice imperii ale epocii bronzului. 

El explorează crevasele adânci ale deșertului, găsește morminte pe stânci și, cu ajutorul tehnologiei de ultimă oră, descoperă secretele acestei extraordinare lumi pierdute. Ce lucruri noi vor aduce cercetările lui Lin în Oman? Telespectatorii vor afla despre asta în al doilea episod din „Orașe pierdute și redescoperite, cu Albert Lin”.

Serialul documentar va fi disponibil în fiecare duminică la ora 21:00, pe National Geographic.

Un alt serial înrudit, sezonul 1 al seriei Orașe Pierdute, este disponibil, de asemenea, pe Disney+.