Conform unei notificări trimise la Consiliul Național al Audiovizualului (CNA), AMC va lansa în România postul Film Mania Romania, un canal TV care se va concentra în principal pe difuzarea de filme americane clasice.

Conform informațiilor furnizate de Paginademedia.ro, noul canal TV va fi disponibil pe rețelele de cablu din România, inclusiv Vodafone și Orange, începând cu luna aprilie.

AMC Networks este deja prezentă în România prin intermediul televiziunilor AMC, Film Cafe, TV Paprika, Minimax și JimJam. Film Mania este deja un nume cunoscut în Ungaria și reprezintă succesorul televiziunii Filmmuzeum, această schimbare având loc în anul 2012. 

Licența FILM Mania România pentru operarea programelor de televiziune difuzate prin sisteme speciale de transmisie este valabilă pentru o perioadă de 12 ani. Programele vor fi în special formate din filme și seriale clasice din toate genurile, produse în principal în Statele Unite ale Americii, precum și (în mod secundar) în Europa, Asia și alte zone geografice ale lumii. Emisia va fi de 24 de ore pe zi. Limba principală a televiziunii va fi română, iar televiziunea este exclusiv dedicată pentru România.

Consiliul pentru Radiodifuziune și Televiziune din Cehia a informat autoritatea de reglementare din România, în speță Consiliul Național al Audiovizualului, că programele Film Mania România pot fi difuzate pe teritoriul României pe baza licenței cehe de difuzare, anunță Parabola.cz.