În luna martie, Viasat Explore lansează în premieră o captivantă serie observațională în șase părți, Top Guns: Baza militară RAF, oferind o privire fără precedent asupra operațiunilor de zi cu zi din Marea Britanie și globale ale uneia dintre cele mai aglomerate stații ale Forțelor Aeriene Britanice, RAF Lossiemouth din Moray, Nord-Estul Scoției. 

Difuzată la Viasat Explore începând cu 28 martie, la ora 23:00, seria a primit deja recenzii elogioase în Marea Britanie. The Telegraph i-a acordat patru stele, spunând „acest acces în toate zonele nu a fost niciodată atât de important. Spectrul războiului din Ucraina face ca acest portret al celei mai aglomerate baze aeriene operaționale ale RAF din Lossiemouth să fie mai vital ca niciodată”. În timp ce Daily Mail a comentat: „Top Guns: Baza militară RAF lasă spectatorii încântați de portretizarea „uimitoare” a forței aeriene”.

RAF Lossiemouth este una dintre cele două stații de alertă cu reacție rapidă (QRA) din Marea Britanie, care au capacitatea de a lansa avioane de luptă în doar câteva momente, pentru a răspunde la potențialele amenințări la adresa spațiului aerian britanic. Urmărim personalul echipei Lossie în timp ce desfășoară acțiuni în Estonia în cadrul Operațiunii Azotize și pe cel al RAF Akrotiri în cadrul Operațiunii Shader, documentarul pătrunzând dincolo de manevrele aeriene și tehnologia de ultimă oră, în tocmai eforturile de colaborare ale Royal Air Force cu aliații și partenerii săi.

Odată cu invazia rusă din Ucraina în 2022, RAF și-a intensificat activitatea de instrucție pentru situația în care războiul ar escalada. Echipa are întâlniri în fiecare săptămână, iar toate escadrilele sunt conștiente de responsabilitățile lor. În cazul în care conflictul se extinde și Marea Britanie ar trebui să se implice, toți piloții trebuie să fie pregătiți.

Pe măsură ce lumea continuă să se confrunte cu un peisaj geopolitic incert, această serie nu numai că prezintă munca în echipă, abilitățile și angajamentul tuturor celor din cadrul echipei Lossie, dar și pune în lumină publică rolul critic pe care aceasta îl joacă în protejarea Regatului Unit - în aer, peste mare și pe uscat, acasă și în străinătate.

Top Guns: Baza militară RAF, cu premiera în 28 martie, la ora 23:00, nu numai că intră în culisele RAF Lossiemouth, dar ia și drumul cerului, prin șase episoade palpitante care explorează direct angajamentul piloților RAF.