Chiar dacă nu îţi vine să crezi, unul dintre cele mai la îndemână alimente din bucătăria ta te poate scăpa de o mulţime de afecţiuni. Această plantă miraculoasă este usturoiul, cel care, datorită conţinutului de alicină, vindecă tusea, hipertensiunea, poate fi un antibiotic şi chiar poate fi folosit ca tratament împotriva căderii părului.

Hipertensiune. Afecţiunea se poate ţine sub control cu 3-4 căţei de usturoi pe zi. Aceştia se mestecă cruzi şi decojiţi. Dacă gustul este prea puternic şi vrei să scapi şi de respiraţia urât mirositoare pe care aceştia o provoacă, poţi să îi tai în bucăţi mici şi să-i înghiţi ca pe pastile.

Tuse. Ca sirop de tuse, usturoiul se consumă pisat, în combinaţie cu câteva linguriţe de miere. Amestecă usturoiul zdrobit cu maximum trei linguriţe de produs apicol şi ia zilnic câte o linguriţă din acest amestec, de 3 ori pe zi. Acest tratament este eficient şi pentru gâtul iritat.

Dureri auriculare. Dacă ai probleme cu urechile, uleiul de usturoi, picurat în organul auditiv, te scapă de neplăceri. Zdrobeşte cinci căţei de usturoi şi adaugă peste ei 1/4 ceaşcă de ulei de măsline extravirgin. Lasă acest amestec timp de 3-5 zile la temperatura camerei. Strecoară amestecul şi îl poţi păstra la frigider până la 6 luni. Pune 2-3 picături în urechea infectată şi astup-o lejer cu un tampon de vată. Repetă acest procedeu de 3 ori pe zi, timp de 4 zile.

Imunitate scăzută. Întăreşte-ţi sistemul de apărare al organismului cu ceai de usturoi. Pune apă şi câţiva căţei de usturoi într-un ibric pe foc şi lasă- i până dau în clocot. Îndepărtează ibricul de pe foc şi adaugă miere şi suc de lamâie. Strecoară ceaiul şi consumă cel puţin o ceaşcă zilnic. Lichidul va acţiona ca un antibiotic şi te va feri de infecţii şi de viroze toată iarna.

Calviţie. Căderea părului se rezolvă cu tinctură de usturoi. Se pun 3-4 căţei de usturoi sfârâmaţi în 100 ml de alcool. Amestecul se lasă la macerat 7-10 zile. Se frecţionează pielea capului cu amestecul astfel obţinut, apoi se lasă soluţia pe păr aproximativ 15 minute, după care se clăteşte.

Libertatea