Inscrierea in directoarele web este o munca ce necesita mult timp si multa rabdare. Singurul lucru de care aveti nevoie este un browser web si o conexiune la internet, evident. Pe lângă acesta se pot adăuga extensii pentru a ajuta completarea formularelor de înscriere. De exemplu, browserul FireFox împreună cu extensia InformEnter vă poate reduce considerabil munca.

 Inainte sa va apucati sa inscrieti un website in directoare web, faceti o mica pregatire mai inainte. Primul lucru ce trebuie facut este evident, stabilirea unei liste de directoare web unde veti inscrie site-ul. De preferat este sa alegeti un director web care sa fie cat mai popular, astfel incat inscriera sa fie eficienta si sa permita chiar si ridicarea pagerankului dumneavoastra. O lista stufoasa de directoare web gasiti AICI .

Dupa ce ati stabilit lista de directoare web este timpul sa va salvati intr-un document text urmatoare detalii care va vor fi cerute de majoritatea directoarelor web:

TITLU SITE:
DESCRIERE:
URL/ADRESA:
CUVINTE CHEIE:
NUME WEBMASTER:
ADRESA MAIL:


Este recomandat sa folositi o adresa de mail separata intrucat veti primi o groaza de mailuri de confirmare, actualizari, oferte etc.

Nu începeţi înscrierile dacă aveţi un website în construcţie! Cel mai probabil înscrierile vor fi respinse şi va trebui să le trimiteţi din nou după finalizarea website-ului. De asemenea trebuie aleasa o descriere si câteva cuvinte cheie sau expresii caracteristice nişei căreia îi aparţine website-ul.

Exemplu de inscriere in director web

Titlu site: Servicii Web
Descriere: Creare site-uri, optimizare si promovare. Te ajutam sa iti creezi webiste-ul dorit.
Cuvinte cheie: ceare website, optimizare, promovare, blogger, wordpress
Nume webmaster: Popescu Ion
Adresa: servicii_webonline@yahoo.com