Candidati PSD Constanta la Alegerile Parlamentare | Sursa foto: Ziua de Constanta
Alegerile parlamentare de anul acesta ne bat la usa si nu peste putin timp va incepe si campania electorala. Semne ca ne apropiem iar de alegeri au inceput deja sa apara prin orase, caci mai multe banere pre-electorale au inceput sa populeze strazile oraselor. Daca PSD ne spune sa avem incredere in Romania, ALDE, partidul lui Tariceanu, ne promite ca ne va reda mandria.

Mai originali au fost cei de la UDMR care le spun oradenilor si clujenilor ca vor sa ii scape de bucuresteni. In ce sens ? Pai Transilvania, ca si alte zone ale tarii, pompeaza bani la bugetul national, fara sa vada inapoi investitii pe masura.

Revenind pe meleaguri dobrogene, Partidul Social Democrat si-a depus la Biroul Electoral Judetean lista de propuneri pentru Senatul Romaniei si Camera Deputatilor. Discutii despre candidatii partidului au tot fost, printre posibilele nume fiind vehiculat si cel al gimnastei Catalina Ponor. Reactiile virulente nu au intarziat sa apara iar listele au suferit ceva ajustari.

Ziua de Constanta relateaza ca astazi conducerea PSD Constanta a definitivat listele si a depus candidaturile la BEJ. La o aruncare de privire, cateva surprize interesante. Mai multi primari din judet, care si-au adjudecat fotoliile fara prea mari emotii, au decis sa candideze pentru o functie in parlamentul Romaniei.

Asadar, la nici 4 luni de la punerea in functia de primar, acestia au decis ca e cazul sa aspire la o functie mai inalta si pot lasa fraiele localitatilor pe care le conduc pe mana altor persoane. Dar sa vedem ce localitati din judet vor avea nevoie de alt primar in cazul in care actualul edil va ajunge in parlament.

1. Navodari - aflat la primul sau mandat oficial, dupa ce o perioada mai lunga a fost interimar, Florin Chelaru isi doreste sa ajunga deputat.
2. Cumpana - dupa ani buni in fruntea administratiei locale, doamna Mariana Gaju a decis ca e cazul sa faca un pas mai in fata in cariera sa politica si sa aspire si ea la un post de deputat.
3. Limanu - primarul comunei, Dan Georgescu, isi doreste sa ajunga in Senatul Romaniei

Candidat din partea Partidului Social Democrat la functia de primar al orasului Medgidia, functie castigata de domnul Valentin Vrabie, actual viceprimar, doamna Luminita Vladescu a decis si ea sa candideze pentru functia de deputat.

Lista de propuneri mai contine nume precum Tit Liviu Brailoiu, ce a ocupat o scurta perioada functia de prefect al judetului Constanta, senatorul Nicolae Moga sau actualul consilier municipal al Constantei, doamna Mariana Cojoc.

De retinut ca pentru moment vorbim doar de propuneri din partea Partidului Social Democrat, asa ca nu ar fi exclus ca in urmatoarele zile sa primim propuneri si de la alte partide precum PNL cu nume de primari care isi doresc functia de primar.