certificat verde covid-19


Certificatul verde COVID-19 a devenit obligatoriu în România pentru majoritatea activităților, începând cu data de 25.10.2021, când au intrat în vigoare noi restricții valabile pentru o perioada de 30 de zile. 

Astfel, va fi nevoie de dovada vaccinării sau a trecerii prin boală pentru a putea circula pe timpul nopții, pentru că între orele 22.00-05.00 este instituită carantina. Va fi nevoie de certificat digital și pentru acces la mall sau centre comerciale, la restaurant sau la cafenea. Și pentru acces în instituțiile publice este necesar certificatul verde COVID-19.

Ce este certificatul verde COVID ?

Certificatul digital COVID atestă îndeplinirea uneia din următoarele condiții:

a) vaccinare împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete;

b) se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2;

c) rezultat negativ certificat al unui test RT-PCR sau al unui test antigen rapid, pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, efectuat în condițiile stabilite prin ordin al ministrului sănătății.

Cum poate fi obținut certificatul verde COVID ?

Certificatul verde COVID poate fi descărcat pe https://certificat-covid.gov.ro/ si este GRATUIT.

- Pentru generarea certificatului este necesara o adresa de mail. În momentul generării certificatului, persoana care l-a solicitat este notificată prin e-mail pentru a putea vizualiza sau descarca certificatul.

- Certificatul Verde poate fi folosit atat in varianta printată cât și digitala, direct pe telefon.

Pentru suport în emiterea certificatelor sau obținerea altor informații privind utilizarea lor, funcționează un Call Center la numărul de telefon 021.414.44.25.

TUTORIAL VIDEO OBȚINERE CERTIFICAT VERDE COVID-19


Cum se verifică valabilitatea unui certificat verde ?

Atât instituțiile publice cât și operatorii economici ne-esențiali, au obligația de a verifica la intrare certtificatul verde al clienților, persoanelor care doresc să intre în cladire. 

Serviciul de Telecomunicații Speciale a dezvoltat aplicația Check DCC, disponibilă gratuit pe Google Play, sau pe platforma online pentru telefoanele cu sistem de operare iOS.