Antenna Group, compania ce deține posturile de radio Kiss FM, Magic Fm si Rock FM, a convenit cu Sony Pictures Television să achiziționeze canalele de televiziune cu plată din Europa Centrală și de Est AXN, Sony și Viasat și serviciile la cerere ca parte a unei investiții majore în regiune.

Potrivit Antenna Group, tranzacția multi-teritoriu și multicanal, care este contra cost, nu îi permite să își consolideze poziția de lider de piață în regiune, cu posibilitatea de a-și extinde și mai mult acoperirea în peisajul mass-media din Europa Centrală și de Est, vizând un public care depășește 100 de milioane de persoanr. Noile canale de divertisment achiziționate și serviciile la cerere realizează o penetrare a pieței TV cu 90% cu peste 24 de milioane de abonați în Polonia, Ungaria, Cehia, România, Bulgaria, Slovacia, Croația, Serbia, Slovenia, Bosnia Herțegovina, Macedonia de Nord și Muntenegru.

Cele 22 de canale, care includ brandurile vechi AXN și Viasat, oferă un amestec de producții originale și programe internaționale de la studiouri importante, inclusiv Sony Pictures Entertainment, CBS, Warner Bros, NBC Universal, Disney și eOne. Antenna Group spune că va căuta să îmbunătățească oferta de canale, oferind știri și divertisment, inclusiv studiouri de renume mondial și conținut produs la nivel local, în timp ce crește cu succes publicul și maximizează distribuția. De asemenea, declară că va căuta oportunități de investiții suplimentare între companiile de producție de conținut, canalele TV și serviciile OTT din întreaga regiune.

În România  Antenna Group va prelua canelele AXN, AXN White, AXN Black, AXN Spin, Viasat Explore, Viasat History, Viasat, Nature, Epic Drama, TV 1000. Compania mai detine posturile de radio Kiss FM (cel mai ascultat post de radio la nivel national), Magic FM, Rock FM dar si posturile de muzica KISS TV, MAGIC TV si ROCK TV. Compania ofera online  One FM, Asha, platforma Soundis, publicatii precum VICE Romania si Unsitedemuzica. 

Antenna Group, care are investiții și operațiuni în America de Nord, Europa și Australia, ajunge în prezent la un public global de peste 150 de milioane de oameni. În Europa Centrală și de Est, are active de 1 miliard de euro în Serbia, Muntenegru, Bulgaria, România și pe piețele din estul Europei.

Comentând achiziția, Theodore Kyriakou, președintele Antenna Group, a declarat: „Deoarece Antenna Group continuă să investească în oportunități media la nivel global, regiunea CEE rămâne un obiectiv important pentru noi. Am investit în această regiune de mai bine de 20 de ani, cu scopul de a oferi cel mai bun divertisment și conținut de știri la nivel local. Această achiziție este încă un pas în această direcție, în timp ce deblochează în continuare creșterea pe aceste piețe ”.

Adam Theiler, CEO TV Antenna Group, a adăugat: „Sunt încântat să primesc echipa Sony Networks din Varșovia, Budapesta și București la Antenna Group. Împreună, ne vom reînnoi eforturile de a distra legiunile de fani care au încredere în AXN și Viasat și, prin aceasta, ne vom confirma locul ca partener preferat de conținut al operatorilor de televiziune cu plată și al agenților de publicitate care împărtășesc aspirația noastră de a dezvolta televiziunea cu plată pe piața din Europa Centrală și de Est ”.

În mai, Sony și-a vândut portofoliul de canale din Marea Britanie către Narrative Capital. Ulterior aceșia s-au schimbat devenind Great TV.