intencity

Promovat cu surle și trâmbițe drept Untold-ul Oltenilor, festivalul Intencity de la Craiova va aduce nume importante ale muzicii.

Chiar și așa, ca să te poți numi așa ai de investit niște bani serioși într-un concept cu adevărat de festival. Ca să nu mai vorbim de o promovare serioasă cu multe luni înainte. Totodată, marea diferență este că Untold-ul de la Cluj e organizat de mediul privat cu sprijinul autorităților locale, aduce milioane de lei la bugetele locale, sute de artiști si multe scene secundare.

Cu toate ca evenimentul de la Craiova are loc doar pe
un stadion, descrierea anunță un eveniment promițător:

DJ Snake, Jason Derulo, Afrojack, Luis Fonsi, Clean Bandit, Paul van Dyk, sunt headlinerii festivalului Intencity ce va avea loc între 26 și 28 august. Complexul Sportiv Craiova (Stadionul Ion Oblemenco) va găzdui Festivalul IntenCity, evenimentul care aduce împreună muzica de ieri, de azi și de mâine, la Craiova, într-o sărbătoare a oamenilor care știu să dea ritm verii. 

Publicul va avea ocazia să participe la concerte live ale unor artiști internaționali renumiți, și să se bucure, împreună cu prietenii și familia, de hituri latino, electro și disco. IntenCity este festivalul de muzică la care toți artiștii ar putea fi headlineri și își propune să devină unul dintre cele mai importante din țară.

În prima seară de festival, artistul portorican LUIS FONSI, creatorul celebrului Despacito, care a înregistrat aproape 8 miliarde de vizualizări pe YouTube, va urca pe scena IntenCity, pentru un concert live de 70 de minute. Pe 26 august, publicul prezent la Craiova va avea ocazia să participe de asemenea la concertele unor îndrăgiți muzicieni ai anilor ’80 și ’90 - Thomas Anders and the Modern Talking Band, East 17, Ricchi e Poveri, Boney M. XP, Sandra, Ice MC, La Bouche, No Mercy, DJ Conte, Nana, C-Block, LayZee aka Mr. President.

Pe 27 august, DJ-ul și producătorul olandez AFROJACK, câștigător al unui premiu Grammy și cunoscut pentru colaborările sale cu Beyonce sau David Guetta, va crea o atmosferă electrică la IntenCity, alături de grupul de muzică electronică CLEAN BANDIT, ale cărui hituri, Symphony și Rockabye, înregistrează peste un miliard de vizualizări pe YouTube. În aceeași zi, participanții la festival vor avea ocazia să danseze pe ritmuri de reggaeton la concertul live al duetului portorican Zion Y Lennox. DJ-ul și muzicianul german, câștigător al premiului Grammy, Paul van Dyk, completează atmosfera serii de sâmbătă.

Duminică, 28 august, DJ SNAKE nominalizat la două premii Grammy, și JASON DERULO, câștigător a unsprezece discuri de platină, vor încheia în forță cel mai mare festival de muzică de la sfârșitul verii, în România. În aceeași zi, pe scena festivalului vor răsuna Sin Pijama și Criminal, la concertul uneia dintre cele mai apreciate interprete de muzică latino, artista dominicană Natti Natasha. DJ-ul din Turcia Mahmut Orhan, și artistul australian Faydee sunt cei care completează line-up-ul ultimei zile de festival.

Festivalul IntenCity este organizat de Opera Română Craiova, cu sprijinul Primăriei și al Consiliului Local Craiova.


Ce este diferit de alte evenimente organizate de Primării, acest eveniment nu este gratuit. Altfel spus, ca să intri pe stadion vei plăti 100 de lei pentru un bilet de o zi sau 250 de lei pentru un abonament de 3 zile, daca vrei sa stai in tribuna. Pentru cei care vor sa stea in picioare, pe gazon, un abonament costa 400 de lei. Biletul de o zi pentru cei care vor sa stea pe gazon costa 200 de lei.

Deși lista de artiști este destul de interesantă Intencity e departe de a fi un Untold. Doar prin simplul fapt că are loc pe un stadion nu îl transformă în copia festivalului de la Cluj. 

Pentru că Intencity e un eveniment din banii statului, organizat de niște autorități care cer bani de bilete, e greu de crezut că el va fi unul de tradiție și va mai fi organizat și după ce actualul primar al Craiovei va părăsi această funcție.