concedieri hbo

HBO a început să renunțe la personal ca parte a unei serii de măsuri de reducere a costurilor a Warner Bros Discovery.

Wall Street Journal, citând oameni familiarizați cu chestiunea, a spus că din cele 70 de locuri de muncă eliminate, majoritatea sunt la noul serviciu de streaming HBO Max. Unitățile responsabile cu reality-show-uri, documentare și divertisment de familie vor avea parte de cea mai mare parte a reducerilor.

De când și-a preluat postul în aprilie, directorul executiv David Zaslav a supravegheat închiderea serviciului de streaming CNN+ la doar câteva zile după lansare și a renunțat la filme deja în producție, inclusiv Batgirl și Scoob! Holiday Haunt, ambele fiind destinate platformei HBO Max.

HBO Max și Discovery+ vor fi fuzionate într-o singură platformă care va reuni cei 22 de milioane de abonați la Discovery+ cu cei 73,8 milioane de la HBO Max și canalul premium consacrat HBO.

La începutul acestei luni, a fost anunțat că serviciul dual va fi lansat în Statele Unite în vara viitoare, urmat de America Latină mai târziu în cursul anului. Europa, care a înregistrat o reducere a producției locale și unde multe piețe nu au văzut încă lansarea HBO Max, va urma la începutul lui 2024.

Discovery se confruntă, de asemenea, cu o reducere a programării sale originale.